راهکارهای مناسب کنترل آلودگی و تصفیه پساب های ورودی به رودخانه کشف رود مشهد با رویکرد استفاده مجدد از آنها

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی الگوهای توسعه پایداردر مدیریت آب
  • کد COI اختصاصی: CSDPWM01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره محمدی

کارشناس واحد مطالعات مهندسین مشاور مهاب ثامن

یاسمن بابایی

کارشناس واحد مطالعات مهندسین مشاور مهاب ثامن

حسن ادیبیان

مدیر واحد مطالعات مهندسین مشاور مهاب ثامن

غلامرضا ساقی

مدیر امور تصفیه خانه های شرکت آب و فاضلاب مشهد

چکیده

با توجه به آلودگی های روز افزون محیط زیست علی الخصوص آلودگی آب و منابع آبی و اثرات مخرب آن بر سلامت انسان و محیط به کارگیری روش هایی برای جلوگیری از ورود آلودگی به منابع آبی و پالایش آن لازم و ضروری است. رودخانه کشف رود یکی از بزرگ ترین رودخانه های شمال شرق ایران محسوب می شود که زهکش اصلی دشت مشهد بوده و تأمین آب مورد نیاز ده ها روستا، چندین طرح پرورش ماهی و کارخانجات صنعتی را به عهده دارد. علاوه بر این آب این رودخانه به طور وسیعی برای آبیاری مزارع کشاورزی حاشیه رودخانه نیز استفاده می شود. امروزه به دلیل ورود رواناب های سطحی شهر مشهد و انواع فاضلاب ها این رودخانه شدیداً آلوده شده است. با توجه به این که استفاده از رواناب های سطحی و پساب حاصل از تصفیه فاضلاب های شهری و صنعتی در مناطقی که با کمبود آب مواجه می باشند از اهمیت خاصی برخوردار است لذا برای به حداقل رساندن اثرات مخرب کوتاه مدت و بلند مدت این آلودگی ها بر محیط زیست به کار بستن ضوابط مناسب و راهبردهای مدیریتی ویژه و متناسب با شرایط هر منطقه برای کاهش آلودگی ضروری است. در نتیجه کنترل صحیح آلودگی رواناب ها و پساب ها مشکلات ناشی از تخلیه این قبیل آبها به منابع آب پذیرنده به حداقل خواهد رسید.با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله روش های کنترل آلودگی و جلوگیری از ورود آلاینده ها به رودخانه مورد بررسی قرار گرفته و به کاربرد روش نیزار مصنوعی به عنوان یک راهکار مناسب جهت تصفیه این آلودگی ها اشاره شده است.

کلیدواژه ها

رودخانه کشف رود، کنترل آلودگی، نیزار مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.