تعیین ضرایب سنتیک تصفیه خانه فاضلاب شهری شیراز با استفاده از راکتور منقطع
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز، دوره: 47، شماره: 87
- کد COI اختصاصی: JR_CEEJ-47-87_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 428
نویسندگان
دانشیار بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آب، شرکت آب و فاضلاب شیراز
چکیده
در تصفیه خانه های فاضلاب شهری لجن فعال ضرایب سنتیک امکان مدل کردن فرآیند تصفیه و پیشبینی کیفیت پساب خروجی بر اساس داده های ورودی را امکانپذیر مینماید و در نتیجه امکان طراحی مدولهای جدید، ارزیابی عملکرد در زمان بهره برداری و بهبود روش بهره برداری را میسر میسازد. بنابر این هدف از این پژوهش تعیین ضرایب سنتیک تصفیه خانه فاضلاب شهری شماره یک شیراز با فرآیند لجن فعال میباشد. به منظور تعیین ضرایب، روش منقطع با نمونه ای با حجم 12/5 لیتر از فاضلاب خروجی حوض ته نشینی اولیه برای هر دور راهاندازی راکتور پایلوت با حجم 46/2 لیتر مورد استفاده قرار گرفت. پس از تزریق فاضلاب و هوادهی در زمانهای متفاوت و انجام واکنش، 10/5 لیتر پساب و2 لیتر لجن برای مدت ته نشینی 0/7 ساعت تولید گردید. آزمایشات غلظت اکسیژنخواهی شیمیایی فاضلاب ورودی و خروجی و جامدات فرار مایع مخلوط شده، حین هوادهی و پس از ته نشینی بر اساس استاندارد متد برای 31 بار راه اندازی پایلوت در 31 روز صورت پذیرفت. در این پژوهش ضریب فروپاشی درونی و ضریب بازدهی رشد به ترتیب معادل 0/1264 d-1 و 0/6579 gvss/gCOD و حداکثر نرخ ویژه مصرف ماده غذایی و ثابت نیمه اشباع ماده غذایی به ترتیب gCOD/gvss.d 3/3467 و 305/25 gCOD/m3 تعیین گردید.کلیدواژه ها
ضرایب سنتیک، راکتور منقطع، تصفیه خانه فاضلاب شیراز، فرآیند لجن فعالمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.