ارزیابی تاثیر روش های تصفیه آب بر کیفیت نوشابه
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش ملی الگوهای توسعه پایداردر مدیریت آب
- کد COI اختصاصی: CSDPWM01_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2711
نویسندگان
چکیده
با توجه به اینکه آب جزء اصلی نوشابه های گازدار را تشکیل می دهد، لذا نمونه های آب که با روش های متفاوت تصفیه شیمیایی و گند زدایی شدن آن در کیفیت نوشابه های گازدار مؤثرند. در این تحقیق نمونه های مختلف آب که با استفاده از روشهای لایم سودا، اسمز معکوس و به کار گیری گاز ازن، گند زدایی و تصفیه شده اند، برای تهیه نوشابه های گازدار کولا و پرتقالی مورد استفاده قرار گرفتند. آزمایش های شیمیایی، میکروبی و کیفی در روز تولید، 15 روز، 30 روز و 60 روز پس از تولید، بر روی نوشابه های گازدار انجام گرفت. با توجه به نتایج به دست آمده، در نوشابه های تهیه شده از نمونه آب تصفیه شده به روش اسمز معکوس، خاکستر کل، بریکس و PH کمترین مقدار و اسیدیته کل بیشترین مقدار را در مقایسه با سایر نوشابه ها دارد. در حالی که مقدار عصاره خشک و چگالی در نوشابه های تهیه شده از نمونه های مختلف آب، اختلاف معنی دار نشان نمی دهد. با اطمینان (99%) با استفاده از گاز ازن جهت گند زدایی نمونه های آب و استفاده از روش اسمز معکوس در آزمایش های میکروبی نوشابه ها (SDA و PCA , OSA). آلودگی میکروبی مشاهده نشد. در آزمایش های کیفی ( تست پانل)، در نوشابه های تهیه شده از نمونه آب تصفیه شده با روش اسمز معکوس هیچ مورد کدورت و رسوب مشاهده نگردید. در نوشابه های تهیه شده از نمونه های آب گند زدایی شده توسط گاز ازن و نمونه آب تصفیه شده با روش اسمز معکوس، بوع نا مطبوع، بوی تخمیر و طعم الکل کمترین مقدار و طعم مطبوع بیشترین مقدار را دارا بود.با توجه به نتایج و اطلاعات جمع آوری شده روش اسمز معکوس و استفاده از گاز ازن به عنوان مطلوب ترین، مؤثرترین و اقتصادی ترین روش تصفیه و گند زدایی آب در صنعت تولید نوشابه های گاز دار شناخته شد.کلیدواژه ها
اسمز معکوس، ازن، نوشابه های گاز دارمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.