بررسی اصلاح الگوی مصرف در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی الگوهای توسعه پایداردر مدیریت آب
  • کد COI اختصاصی: CSDPWM01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حاجی قدرت آبادی

کارشناس جمع آوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

چکیده

یا بَنِی آدَمَ خُذُوا زِینَتَکم عِندَ کلَّ مَسجِدٍ و کلُوا وَاشرَبُوا وَ لاَ تُسرِفُوا إِنَّهُ لاَ یحِبُّ المُسرِفِینَ(ای فرزند آدم جامه خود را در هر نمازی برگیرید و بخورید و بیاشامید و[لی] زیاده روی مکنید که او اسرافکاران را دوست نمی دارد. با عمل به آیات و روایات مصرف چیزی می بایست در حد برآورد نیازهای اساسی و لازم باشد. تا امت مسلمان در مسیر اقتصاد سازنده و مثبت حرکت کند و همگان بتوانند به تکامل برسند.امام خمینی (ره) بر این اساس است که مصرف زیاد و بیش از نیاز در آب و برق را نه تنها نادرست و حرام می داند بلکه آن را ضمان آور دانسته و شخص را نسبت به جامعه مدیون می شمارد. قرآن کریم درباره صرفه جویی و درست مصرف کردن آیات فراوانی آورده است وَ هُوَالَّذِی أنشَأ جَنَّاتٍ مَّعروُشَاتٍ وَ غَیرَ مَّعروُشَاتٍ وَالنَّخلَ وَالزَّرعَ مُختَلِفًا أُ کلُهُ وَالزَّیتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتََشَابِهًا وَ غَیرَ مُتََشَابِهٍ مِن ثَمَرِهِ إِذَا أثمَرَ وَآتُوا حَقَّهُ یومَ حَصَادِهِ وَ لاَ تُسرِفُوا إِنَّهُ لاَ یحِبُّ المُسرِفِینَ (اوست خدایی که بستان هایی با داربست (مانند درخت انگور) و درختان آزاد (همچون سایر درختان) و درختان خرما و زراعت ها با میوه های گوناگون، و زیتون و انار (میوه های مشابه یکدیگر همچون شفتالو و زردآلو) و نامشابه (چون سیب وانار) بیافرید. شما هم از میوه آن، هرگاه برسد نتاول کنید و حق (زکات فقیران) را به روز درو کردن بدهید، و اسراف نکنید که خدا مسرفان را دوست ندارد.)هدف: بررسی الگوی استفاده از امکانات دانشگاه از دیدگاه کارمندان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1388روش مطالعه: این مطالعه توصیفی انجام شد و جامعه پژوهش شامل 375 نفر از کارمندان و بطور کاملاً تصادفی و طبقه ای و 20% از کل کارمندان دانشگاه وارد مطالعه شدند. روش گردآوری اطلاعات به صورت مصاحبه و تکمیل چک لیست مربوط به هر واحد (طراحی چک لیست به صورت چند قسمت مشتمل بر اطلاعات دموگرافی و 22 سؤال به صورت سؤالات عمومی، اداری، بیمارستانی، خدمات، دانشکده ها که هر واحد یا حوزه سؤالات مخصوص به خود و عمومی را تکمیل می نماید و اگر تمایل داشته باشد می تواند بقیه سؤالات را نیز جواب دهد.) که قبلاً آماده شده جمع آوری و بعد اطلاعات وارد برنامه SPSS می شود و نتیجه به صورت جداول آماری ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.