استفاده از میکروهیدروژل هاى بارگذارى شده با نیوزوم و لیپوزوم در ریزپوشانى و رهش طولانى مدت ترکیبات کوچک مولکول آب دوست

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فناوری های جدید در صنعت غذا، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFT-4-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مهرگان نیکو

دکتری، گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد

رسول کدخدایی

دانشیار، گروه نانوفناوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد

بهروز قرآنی

استادیار، گروه نانوفناوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد

چکیده

در این مطالعه سامانه هیدروژلى آلژینات کلسیم بارگذارى شده با نیوزوم ها و لیپوزوم ها به منظور ریزپوشانى کافیین به عنوان یک ترکیب زیست فعال آب دوست با وزن مولکولى پایین، با هدف طولانى کردن زمان رهش آن مورد استفاده قرار گرفت. به منظور بارگذارى لیپوزوم ها یا نیوزوم ها در شبکه آلژیناتى و کاهش اندازه هیدروژل از روش الکترواسپرى در محلول کلرورکلسیم استفاده شد. چرخه هاى پیاپى انجماد-رفع انجماد نیز با رویکرد کند کردن آهنگ رهش کافیین به کار گرفته شد. نتایج، گویاى بالاتر بودن کارایى ریزپوشانى نیوزوم ها نسبت به لیپوزوم ها در به دام اندازى کافیین بودند. هم چنین داده هاى سنجش آهنگ رهش بیانگر تاثیر مثبت چرخه هاى انجماد-رفع انجماد و کارامدتر بودن سامانه هیدروژل بارگذارى شده با نیوزوم در مقایسه با لیپوزوم بود. لیپوزوم هاى تولید شده از لسیتین با خلوص بالاتر در مقایسه با لسیتین تجارى کارایى درون پوشانى و الگوى رهش بهترى را از خود نشان دادند. نتایج مدل سازى ریاضى انتشار کافیین از ذرات هیدروژلى با توجه به مدل کورسمیر- پپاس موید پیروى آهنگ رهش از قانون انتشار فیک بود. بررسى ها نشان داد که میکروهیدروژل هاى بارگذارى شده با نیوزوم و لیپوزوم از قابلیت مناسبى در ریزپوشانى ترکیبات غذایى و دارویى آب دوست با هدف رهش بلند مدت برخودار مى باشند. هم چنین مشخص شد که استفاده از روش الکترواسپرى منجر به تولید ذراتى با توزیع اندازه یکنواخت مى گردد و از این رو مى تواند به عنوان جایگزینى براى روش هاى مرسوم تولید میکروذرات هیدروژلى از پلیمرهاى طبیعى مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

هیدروژل بارگذارى شده، لیپوزوم، نیوزوم، کافیین، الکترواسپرى، ریزپوشانى

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.