رتبه بندی ابعاد چابکی سازمان های دولتی ( مورد مطالعه: سازمان تامین اجتماعی استان قزوین)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه و تحول، دوره: 6، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JDEM-6-19_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر حسن پور

استادیار دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

ناصر حمیدی

دانشیار دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران

مهدی سیاه بانی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران

چکیده

امروزه توانایی سازمان ها در واکنش به تغییرات سریع محیط و پاسخگویی به خواسته های مشتریان، از مهم ترین امتیازها به شمار می آید. چابکی سازمانی را می توان به عنوان کامل ترین و عاقلانه ترین واکنش به نیاز تغییرات پیش رو دانست. به کارگیری چابکی در بخش دولتی نیز می تواند عرصه مناسبی برای رشد و بالندگی این مفهوم باشد. اگر بخش دولتی به چابکی دست یابد، بسیاری از ساز و کارهای فرسوده و قدیمی را دور می ریزد و به پیشرفت های خاص در خدمات رسانی نایل می شود. متاسفانه کارهای کمی در مورد رتبه بندی ابعاد چابکی سازمان و شناسایی شاخص های مرتبط با هریک از این ابعاد انجام شده است. هدف از این تحقیق رتبه بندی ابعاد چابکی، شناسایی موانع اصلی بهبود چابکی، کمک به مدیران برای دستیابی بهتر به یک سازمان چابک است. از این رو بررسی گسترده ای در ادبیات صورت پذیرفت. در نتیجه این کار، 7 بعد اصلی و 83 شاخص مربوط به ابعاد چابکی، پس از تایید نخبگان شناسایی شدند. ابتدا ابعاد وارد پرسشنامه و در اختیار خبرگان سازمان تامین اجتماعی استان قزوین قرار گرفت، سپس با تکنیک فازی پس از تعیین سطح چابکی سازمان، ترتیب اثرگذاری بر چابکی و موانع اصلی چابکی سازمان ( از منظر هریک از ابعاد) با رویکرد مدلسازی تفسیری ساختاری در این مطالعه موردی شناسایی شدند.

کلیدواژه ها

چابکی، رویکرد مدلسازی تفسیری ساختاری، منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.