بهسازی محور اردبیل - خلخال با استفاده از تکنولوژی بازیافت سرد
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: دومین همایش قیر و آسفالت ایران
- کد COI اختصاصی: CAAM02_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2321
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشگاه تربیت مدرس ، شرکت راه و ابنیه نوین
دانشیار دانشگاه تربیت مدرس - دانشکده فنی و مهندسی گروه راه و ترابری
چکیده
استان اردبیل منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و جاده های واقع در آن با شرایط سخت زمستانی مواجه می باشند. محور اردبیل – خلخال ، راه ارتباطی دو شهر اصلی این استان نمونه ای از راههای فوق است. این منطقه دارای زمستانهای بسیار سرد و تابستان هایی معتدل می باشد. بروز خرابیهای شدید در سطح این محور تاثیر عمده ای در سطح سرویس ده یآن داشته و خرابیهای مشاهده شده خاکی از وقوع یخبندان های بسیار شدید در سطح راه است. نامناسب بودن شیب عرضی راه، ضعف باربری لایه های روسازی و تورم شدید شانه ها به دلیل عدم تراکم شانه ها و وجود خاک رس زیاد و پدیده جذب آب موجب افزون شدن شدت خرابی ها شده است. با اینکه بهسازی راه به روش های متداول لکه گیری هندسی و اجرای روکش آسفالتی و نیز تخریب کلی روسازی و بازسازی کامل راه هر یک می توانستند اقدامی باشند اما اجرای هر کدام از روشها با توجه به فصل کاری محدود این استان به دلیل سرماو بارش های سنگین، مدت زمان زیادی را می طلبید که خود باعث بروز مسائل و مشکلات عدیده ای بودند. در این راستا به عنوان گزینه ای جدید بخشی از مسیر به روش بازیافت سرد درجا تثبیت و با اجرای یک لایه روشک آسفالتی به همراه اصلاح شانه ها، بهسازی گردید. عملیات تثبیت با استفاده از کف قیر و دوغاب سیمان و آهک صورت گرفت. در این تحقیق نمونه گیری از مصالح زیر سازی و روسازی پروژه انجام و با افزودن مقادیر متفاوت قیر، سیمان و آهک طرح اختلاط بهینه تهیه شد. برای تهیه کف قیر درمقیاس آزمایشگاهی از دستگاه آزمایشگاهی تولید کف قیر ساخت شرکت ویرتگن استفاده شد که دقیقا نظیر تجهیزات اجرایی، کف قیر تولید میکند. بررسی ها نشان داد که استفاده از روش علاوه بر صرفه جویی در هزینه نهایی پروژه ، مدت زمان اجرا را نیز تا حد بسیار زیادی تقلیل می دهد. بررسی های فنی مبین آن است که پس از گذشت 3 سال از اجرای کار و گذشت سه زمستان، ساختار قطعه بازیافتی از کیفیت بسیار خوبی در مقایسه با قطعات بازیافت نشده برخوردار است.کلیدواژه ها
بازیافت - اردبیل - کشش غیر مستقیم - کف قیر - سیمان - آهکاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.