گفتمان رسانه ای غرب علیه ایران؛ معناسازی جدید و تزلزل در باورها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علمی رسانه های دیداری و شنیداری، دوره: 11، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_JRTV-11-27_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود نعمتی انارکی

استادیار دانشگاه صدا و سیما

چکیده

رسانه ها با خبر متولد می شوند و در تلاش اند تا به وظیفه خود در انعکاس رویدادها و واقعیت های ج هان عمل کنند. اما در جهان کنونی بسیاری از رسانه ها و به خصوص رسانه های غربی از طریق مقوله بندی پدیده ها و رویادها به آنها معنایی خاص می بخشند. در واقع رسانه های غربی با تصویری پیش ساخته به مشاهده رویدادهای مورد علاقه خود در ارتباط با کشورها و به کشورهای جهان سوم و در حال توسعه می پرازند. فرایند گردآوری گزینش و انتشار اخبار توسط آنها فرایندی القایی و آمیخته به ساختاری غیر واقعی است که گاهی بازتابی از حقیقت نیز در آن وجود دارد. آنچه را که رسانه های غرب علیه ایران مورد توجه قرار داده اند. می توان در دو مقوله انگاره سازی و جنگ نرم بررسی کرد. در انگاره سازی فضایی ساختگی علیه ایران پدید آورده می شود انگاره، تصویری غیر واقعی از واقعیت است که به مخاطب ارایه می شود. البته این تصویر شباهت هایی هم به واقعیت دارد امیرالمومنین علی (ع) حدیثی دارند مبنی براینکه شبیه ترین چیزها به حق، باطل است در این خصوص می توان ب تصویری که از طالبان توسط رسانه های غربی به عنوان اسلام ارایه شده است اشاره کرد تصویری که به هیچ وجه با واقعیت انطباق ندارد و این گروه تروریستی نی تواند نشان دهنده اسلام واقعی باشد. از طریق جنگ نرم نیز که سازوکار آن اقدامات رسانه ای است به ایجاد تزلزل در باورهای مخاطبان پرداخته می شود این مقاله گفتمان سازی رسانه های غربی علیه ایران را مورد واکاوی قرار داده است.

کلیدواژه ها

انگاره سازی، جنگ نرم، جریان سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.