بررسی زیرساخت های لازم برای پیاده سازی فناوری پزشکی از راه دور در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زابل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی مشهد، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSR-5-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قاسمی راوری

کارشناس فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

اسماعیل مهرآیین

دانشجوی دکترای مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سمیه باقری

مربی آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

مهدیه کریمی

کارشناس فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

چکیده

هدف: امروزه با توجه به اهمیت ارایه مراقبت های سلامت در مناطق دور افتاده ایجاد بسترهایی برای همکاری، آموزش و مشاوره از راه دور برای بیمارستان ها امری ضروری است . در پژوهش حاضر، زیرساخت های لازم برای پیاده سازی فناوری پزشکی از راه دور در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زابل در سال 1393 مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: پژوهش حاضر از توع توصیفی تحلیلی بود. جامعه پژوهش را ریاست، کلیه پزشکان فوق تخصص و مسیولان واحد فناوری اطلاعات بیمارستانها تشکیل می دادند و حجم نمونه با حجم جامعه برابر بود. ابزار جمع آوری داده پرسشنامه استانداردی بود که روایی آن توسط اساتید و متخصصین این رشته و همچنین پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ( 87 %) مورد بررسی گرفت. از نرم افزار آماری SPSS برای تحلیل داده ها استفاده گردید. یافته ها: بر اساس یافته های پژوهش، مشکلات بیمه و بازپرداخت 89/1 درصد هزینه های اولیه زیرساخت 82/6 درصد و کمبود کادر فنی 80/4 درصد بعنوان اساسی ترین موانع زیرساختی برای فناوری پیاده سازی پزشکی از راه دور بود که برای غلیه بر این مشکلات، آموزش کارکنان، تامین هزینه های لازم برای زیرساخت های فنی، استخدام نیروهای فنی، ارایه مراقبت و انجام اعمال جراحی اولویت های کاربرد فناوری پزشکی از راه دور معرفی شدند.

کلیدواژه ها

پزشکی از راه دور، پیاده سازی، زیرساخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.