تعیین میزان هنجارنمرات خیشومی شدگی در پسران 11-7 ساله طبیعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی مشهد، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSR-4-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده قایمی

دانشجوی دوره دکترای گفتاردرمانی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

داوود سبحانی راد

استادیار گروه گفتاردرمانی، دانشکده علوم پبراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مهدی خدادوست

دانشجوی کارشناسی گفتاردرمانی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد،ایران

محمود الیاسی

استادیار گروه آموزشی زبان شناسی همگانی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

هدف: تعیین نمرات خیشومی شدگی طبیعی در گفتار پیوسته کودکان پسر 11-7 ساله در شهر مشهد. روش بررسی: شرکت کنندگان از 26 کودک 7 تا 11 ساله پسرطبیعی که به جهت مهارت های تولیدی، تشدید، صوت و ساختارهای گفتاری صورت، ارزیابی شده بودند تشکیل می شد. که به صورت تصادفی از نقاط مختلف شهر مشهد انتخاب و داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمون به وسیله دستگاه 6450 Nasometer II Model 6450 ، KayPENTAX در کلینیک گفتاردرمانی بیمارستان قایم مشهد انجام شد. نمونه ها سه متن فارسی زیر را که روایی و پایایی آن پیش از این تعیین شده بود می خواندند: متن کیف بهاره (دارای همخوان های دهانی) متن چهار فصل دارای بسامد طبیعی همخوان های خیشومی)، و جملات خیشومی (مملو از همخوان های خیشومی) یافته ها: میانگین نمرات خیشومیشدگی در متن دارای همخوان های دهانی 12/13±4 در متن ترکیب طبیعی همخوان های دهانی و خیشومی 30/68±4/8 و درجملات خیشومی 61/5±5/7 محاسبه شد. نتایج این تحقیق هیچ گونه معناداری برای تفاوت خیشومی شدگی بر مبنای سن را نشان ندادند. نتیجه گیری: میانگین نمرات خیشومی شدگی طبیعی در یکی از لهجه های زبان فارسی در سن 11-7 سال محاسبه گردید. از این داده ها و متون استاندارد می توان جهت ارزیابی و درمان آسیب های تشدید صوت در (شکاف کام، بدعملکردی دریچه کامی- حلقی و...) در کلینیک های آسیب شناسی گفتار استفاده کرد

کلیدواژه ها

نازومتری، خیشومی شدگی، فارسی زبان، تشدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.