بررسی انواع پروتکل های تشخیص و ترمیم حفره در شبکه حسگر بیسیم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی فناوری در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: TECCONF03_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1069
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فتانه پاپی

گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران

حمید براتی

استادیار گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران

چکیده

شبکه های حسگر بیسیم از گره های کوچکی با قابلیتهای حسکردن، پردازش و محاسبه کردن تشکیل شده است. یکی از کاربردهای اساسی این شبکه ها مربوط به محیطهایی میشود که انسان نمی تواند در آن حضور داشته باشد. نظارت و تشخیص رویداد یکی از مهمترین کاربردهای شبکه های حسگر بی سیم است .معمولا تعداد زیادی گره حسگر کم هزینه در فضای گستردهای مستقر میشوند تا پدیده های فیزیکی و غیرطبیعی را سنجش و نتایج تشخیص داده شده را به گره چاهک ارایه دهند. یکی از شاخصهای مهم کیفیت خدمات در شبکه های حسگر، حداکثر سنجش توسط گره های حسگر جهت پوشش کامل است طوری که همهی مناطق جغرافیایی توسط حسگرهای پخش شده پوشش داده شود، حال اگر منطقه ی خاصی تحت پوشش هیچ حسگری نباشد تحت عنوان حفره ی پوششی شناخته شده و رویدادهای واقع در نقاط پوششی قابل نظارت و ردیابی نخواهد بود.انواع مختلف حفره ها مانند حفره های پوششی، سیاه چاله، حفره های مسیریابی، کرم چاله ها و غیره میتوانند باعث ایجاد حفره در هر منطقه ازشبکه شوند. در این مقاله انواع مختلف حفره ها و الگوریتم های تشخیص حفره ها مورد بررسی قرارگرفته و باهم مقایسه شده اند.

کلیدواژه ها

شبکه حسگر بی سیم، پوشش، تشخیص حفره، ترمیم حفره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.