بررسی پیاده سازی فیلترهای دیجیتال با استفاده از محاسبات تصادفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی فناوری در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: TECCONF03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 811
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسن صانعی

گروه الکترونیک، دانشکده مهندسی برق، موسسه آموزش عالی هدف، ساری، ایران

ایمان اسمعیلی پایین افراکتی

استادیار گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

چکیده

امروزه با افزایش کاربرد محاسبات تصادفی به دلیل استفاده از گیتهای منطقی رایج به جای ضرب کننده و جمع کننده باینری و در نتیجه نیاز به پیاده سازی سختافزاری ساده تر، از این روش برای پیاده سازی فیلترهای دیجیتال نیز استفاده شده است. هدف این پژوهش ارزیابی فیلترهای FIR و IIR پیاده سازی شده با استفاده از محاسبات تصادفی در مقایسه با ساختار معمول آنها و بیان مزیتهای منطق تصادفی است. در این پژوهش پس از بیان المانهای اساسی محاسبات تصادفی آنگاه ساختارهای شبکه ای و تصادفی فیلتر FIR و ساختارهای شبکه ای و فضایی فیلتر IIR ارایه میشوند. نتایج شبیه سازی نشان داده اند که پیاده سازی تصادفی الگوریتم های پردازش سیگنال در مقایسه با روشهای معمول باعث کاهش فضای سخت افزاری و توان مصرفی و در پی آن موجب اقتصادی تر شدن سیستم میشود.

کلیدواژه ها

محاسبات تصادفی ، تولیدکننده اعداد تصادفی ، فیلتر دیجیتال FIR ، فیلتر دیجیتال IIR ، ساختار شبکهای ، تلرانس خطا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.