بررسی عوامل سازمانی و روانشناختی موثر بر سیستم اشتراک دانش مطالعه موردی (کارکنان شرکت برق منطقه ای استان فارس)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اندیشه های نوین در مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: NNCBM01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی سبحانیان نژاد

کارشناس ارشد، گروه مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

سعید رازقی

استادیار گروه مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

چکیده

دانش، یکی از مهم ترین ابزارهای استراتژیک است که می تواند موجب پایداری و سودآوری سازمان شود. یکی از اهداف اصلی مدیران در استفاده از مدیریت دانش در سازمان ها، بهبود تسهیم دانش بین افراد در سازمان و همچنین بین افراد و سازمان به منظور ایجاد مزیت رقابتی می باشد. تسهیم دانش موثر بین اعضای سازمان منجر به کاهش هزینه ها در تولید دانش و تضمین انتشار بهترین روش های کاری در داخل سازمان شده و سازمان را قادر به حل مسایل و مشکلات خود می نماید. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل سازمانی و روانشناختی موثر بر سیستم اشتراک دانش در بین کارکنان شرکت برق منطقه ای استان فارس صورت پذیرفت. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی است و هدف آن، توسعه دانش کاربردی در زمینه مطالعات سازمانی است. از منظر روش توصیفی – همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق، کارکنان شرکت برق منطقه ای استان فارس به تعداد 1850 در نظر گرفته می شود شیوه نمونه گیری، به شکل نمونه برداری تصادفی طبقه ای، تعداد 318 نفر به عنوان حجم نمونه برگزیده شده اند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. فرضیات تحقیق با استفاده از تحلیل مسیر ( به وسیله نرم افزار لیزرل 8.50 ) و شاخص های نیکویی بر ارزش تحلیل شدند. نتایج تحلیل مسیر نشان می دهد، اعتماد، فرهنگ سازمانی، نگرش و سودمندی ادارک شده رابطه معناداری بر تسهیم دانش دارند.

کلیدواژه ها

دانش، تسهیم دانش، اعتماد، فرهنگ سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.