بررسی بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان با استفاده از ضوابط معماری و شهرسازی (مطالعه موردی: شهر تهران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات بنیادین در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NCEAU01_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان زاهدی

دانشجوی دوره کارشناسی معماری، دانشکده فنی و مهندسی، موسسه آموزش عالی شمس، گنبد، ایران

محمدحسین عابدی

دانشجوی دوره دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

چکیده

با توجه به اینکه بیش از 30 درصد کل انرژی مصرفی ایران در ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد، طراحی و استفاده نامناسب از این ساختمان ها و عدم سازگاری مواد و مصالح مورد استفاده با اقلیم و شرایط منطقه، می تواند باعث اتلاف مقدار زیادی از انرژی ورودی به ساختمان ها شود. بر مبنای اطلاعات ارایه شده در ترازنامه انرژی سال 1390 ایران از سوی وزارت نیرو، ساختمان های مسکونی، تجاری و عمومی در سال 1390 در ایران % 40 کل مصرف انرژی را بخود اختصاص داده اند. با توجه به این نکته کهسیر طراحی شهری و معماری ایرانی همواره در راستای کشف آهنگ طبیعت، استفاده از انرژی های تجدید پذیر و ساختن بناهایی با کمترین مصرف انرژی بوده، در نتیجه معماری ایران می تواند ما را برای رسیدن به این هدف که همانا کاهش مصرف و اتلاف انرژی در بخش ساختمان های مسکونی است، نزدیک سازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان با استفاده از ضوابط معماری و شهرسازی در شهر تهران، به روش تحلیل- توصیفی و به صورت کتابخانه و میدانی انجام شد. نتایج نشان داد که اهمیتبهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان بسیار مهم است. به طوری که مبحث 19 مقررات ملی ساختمان بر بهینه سازی انرژی در ساختمان تاکید دارد و بیش از 10 سال از تدوین آن می گذرد. همچنین چندین سال است که برچسب انرژی برای محصولات انرژی بر تدوین و الزامی شده است.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، مصرف انرژی، طراحی، ضوابط معماری و شهرسازی، ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.