بررسی و تحلیل بهبود سیستم حمل و نقل عمومی در هسته مرکزی شهر CBD با استفاده از نرم افزار Aimsun (مطالعه موردی شهر شیراز)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات بنیادین در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NCEAU01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1047
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی فاطمی

کارشناس ارشد گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

سینا نظام پور

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

هادی بوستانی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

در کلان شهرها، حمل ونقلی که ازنظر کاربران بسیار حایز اهمیت است که دسترسی راحتی داشته باشد، زمان سفر پیموده به کم ترین زمان ممکن برسد و ازنظر اقتصادی هزینه سفر در پایین ترین حد خود نسبت به سایر موارد باشد و ازنظر تواتر بالا باشد. ولی ازنظر کارشناسان امر سفر سریع همراه با کاهش ترافیک است پس باید متخصصان امر راه حل هایی را مورد توجه قرار دهند که ازنظر مسافران زمان سفر، دسترسی و سایر مطلوبیت های بالایی را داشته باشد. شاخص هایی نظیر کاهش آلایندگی، کاهش زمان سفر، کاهش هزینه سفر، تواتر، چگالی مسافران، راحتی، مستقیم بودن سفر در خط ویژه نسبت به سایر عوامل موجود در شهر بیشتر است. شبیه سازی، در مهندسی ترافیک به طور گستردهای در حال استفاده است. ظهور ایده های نو در مدیریت، کنترل ترافیک و افزایش ابعاد مسایل موردبحث در این زمینه دلایل اصلی استفاده روزافزون از نرم افزارهای شبیه ساز هستند. در ارایه طرح های جدید بهترین کار ازنظر متخصصان قبل اجرای طرح توانایی شبیه سازی پروژه می باشد. که خطوط حمل نقل را با استفاده از نرم افزار Aimsun قبل از اجرای طرح در شیراز شبیه سازی انجام پذیرفت. با تعریف کردن چندین سناریو به که با ایجاد یک خط ویژه دراز مدت و یک طرفه کردن بعضی از خیابان ها و در نظر گرفتن چراغ راهنمایی دو فاز در محدوده مرکزی شهر پارامترهای تاخیر زمان کل 61.35 سرعت یکنواخت کل: 14.44 سرعت کل: 15.79 زمان سفر کل: 249.38 و آلایندگی co2 549449 و nox 834.51 و pm: 37.83 و vc: 1745.6 نسبت به وضعیت موجود فعلی در شبیه سازی بهبود پیدا کرد. در نتیجه مدیریت مقطع عرضی و محدودیت پارک حاشیه ای و اولویت دهی به ناوگان حمل نقل عمومی و افزایش مطلوبیت وکاهش مصرف سوخت و گذر ایمن عابر پیاده حاصل شد.

کلیدواژه ها

کلان شهر، سیستم حمل و نقل سریع، شبیه سازی ، مد حمل ونقل، نرم افزار Aimsun

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.