مطالعه تجربی اثرات پارامترهای سرعت پیشروی و سرعت دورانی در فرآیند شکل دهی افزایشی قطعه فولادی St37 توسط دستگاه تراش

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO03_364
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هنرپیشه

استادیار گروه ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران.

سیدمحمد موسوی البرزی

کارشناس ارشد، مهندسی مکانیک-ساخت و تولید، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب، دلیجان، ایران.

چکیده

در این مقاله به بررسی اثرات پارامترهای سرعت پیشروی و سرعت دورانی بر زیری سطح، عمق شکست و ضخامت دیواره قطعه تغییر فرم یافته از جنس فولاد St37 در فرآیند شکل دهی افزایشی تک نقطه ای به کمک دستگاه تراش پرداخته شده است. برای این منظور سرعت های پیشروی 0.005، 0.11 و 0.8 میلیمتر بر ثانیه و همچنین سرعتهای دورانی 180، 355 و 710 درور بر دقیقه مورد ارزیابی قرار گرفته اند. نتایج نشان دادند که با افزایش سرعت پیشروی زبری سطح افزایش میابد به طوریکه بدترین زبری سطح در سرعت دورانی 180 rpm و پیشروی 0.8 mm/S حاصل و مقدار آن درحدود 3.37 µm میباشد . همچنین نتایج مربوط به عمق شکست نشان دادند که با افزایش پیشروی میتوان به عمق های بیشتری دست یافت به گونهای که بیشترین عمق قابل حصول در حدود 13.8 mm بدست آمد. و در نهایت نتایج مربوط به ضخامت قطعه تولید شده بود که اندازه گیری در 4 نقطه مختلف قطعه به انجام رسید. نتایج نشان دادند که بیشترین کاهش ضخامت مربوط به سرعت دورانی 355 rpm و پیشروی 0.8 mm/S بود که طی آن ضخامت دیواره از 1.5 mm به 0.2 mm رسید.

کلیدواژه ها

شکل دهی افزایشی بر روی دستگاه تراش، سرعت پیشروی، سرعت دورانی، زبری سطح، تغییرات ضخامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.