مشخصه یابی نانوکامپوزیت های سطحی مس/گرافن اکسید تولید شده با فرایند اصطکاکی اغتشاشی (FSP)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO03_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کیهانی ریوف

سرپرست واحد ساخت و تولید مجتمع فولاد ویان همدان

مسعود رکنیان

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مواد دانشگاه بوعلی سینا همدان

فاطمه حفیلی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

در این پژوهش به بررسی اثر نانوذرات اکسید گرافن بر ریزساختار و خواص سطحی مس خالص پرداخته شده است. برای دستیابی به این اهداف، نانوذرات اکسید گرافن، با درصد وزنی % 2/5 در فلز پایه از جنس مس خالص، اضافه شدند. بهترین نمونه ها در سرعت دورانی 1600 دور بر دقیقه، سرعت پیشروی 40 میلیمتر بر دقیقه با زاویه انحراف 1 درجه در تعداد پاسهای یک و دو پاس تولید گردید. تاثیر تعداد پاسها و اثر افزودن نانوذرات تقویت کننده در کسر حجمی % 2/5 نیز مطالعه شد. برای ارزیابی خواص مکانیکی، آزمون سایش و ریزسختی صورت پذیرفت. همچنین به منظور بررسی رفتار خوردگی نمونه ها از آزمون پلاریزاسیون پتانسیودینامیک در محلول خورنده کلرید سدیم استفاده شد. مطالعات ریزساختاری توسط انواع میکروسکوپها )OM &FESEM( انجام شد. نتایج نشان داد که در شرایط بهینه میتوان نانوکامپوزیتی با توزیع ذرات همگن و یکنواخت و با خواص مکانیکی بالاتر نسبت به فلز پایه و اندازه دانه های ریزتر تولید کرد. همچنین علاوه بر تولید این نانوکامپوزیت مقاومت به سایشی و سختی آن نسبت به فلز پایه نیز افزایش پیدا نمود. با بررسی اثر سرعت دورانی و تعداد پاسها، نتایج ریز ساختاری بیانگر اثر مطلوب افزایش سرعت و تعداد پاسها بر یکنواختی توزیع پودر در ناحیه اغتشاشی و در نهایت افزایش مقاومت به سایش و خوردگی نمونه ها شد.

کلیدواژه ها

فرآوری اصکاکی اغتشاشی، نانو کامپوزیت، اکسید گرافن، ریز ساختار، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.