طراحی شهر بر مبنای توسعه پایدار(نمونه موردی: شهر مصدر در امارات متحده عربی)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین همایش معماری پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSUSTAINARCH01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر کیال

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه

مهدیه عقیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه

چکیده

با پیشرفت علم و تسلط بیشتر آدمی بر محیط زندگی خود هر روزه شاهد طرح ها و اهداف جدیدی از سوی متخصصان علوم مختلف هستیم و به تدریج طرح هایی جسورانه در عرصه معماری و شهرسازی نمود پیدا می کند. با گسترش ایده ی توسعه پایدار در بخش های مختلف علوم، معماران و شهرسازان نیز به دنبال طرح های نوینی بوده و هستند که از آن طریق بتوانند در مسیر توسعه پایدار شهرها و سکونتگاه های شهری گام بردارند. توسعه پایدار شهری به معنای فراهم آوردن شرایطی ست که شهرنشینان امروز و فردا بتوانند درون آن در کمال آرامش و امنیت زندگی کنند و ضمن تندرستی، از رفاهی نسبی بهره مند گردند.امارات متحده عربی از جمله کشورهایی ست که با سرلوحه قرار دادن توسعه پایدار و اختصاص منابع مالی عظیم سعی در حرکت دراین مسیر داشته است. در این بین می توان به طرح پروژه ای کاملا متفاوت با نام " شهر مصدر" به عنوان نمونه ای از این تلاش ها ویکی از مهم ترین دستاورد های معماری و شهرسازی نوین نام برد. شهر "مصدر" که توسط معمار مشهور انگلیسی "نورمن فاستر"طراحی شده است، اولین شهر پاکیزه دنیاست که کاملا سازگار با محیط زیست بوده و به نام " شهر پایدار، بدون کربن، بدون آلودگی" نامیده شده است. مبنای اصلی طراحی این شهر استفاده از منابع انرژی پاک و تجدید پذیر است، علاوه بر این طراحی چرخه های تولید و مصرف گازهای گلخانه ای به گونه ای متوازن از مهم ترین بخش های این پروژه است. جهت نیل به این هدف استفاده از فناوری های نوین در ساختمان ها، سیستم های حمل و نقل شهری، فضاهای سبز شهری و ... مد نظر قرار گرفته است.روش تحقیق در این مقاله از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی است و به تبیین ویژگی های موضوع مورد مطالعه می پردازد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، شهر پاک، فناوری نوین، منابع انرژی تجدید پذیر، محیط زیست، سیستم حمل و نقل عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.