بررسی کارایی رویکردهای مبتنی بر تجزیه و تحلیل سیستمی در ارزیابی پایداری محیط زیست طبیعی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
- کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_360
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 872
نویسندگان
دانشجوی دکترای محیط زیست دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشجوی دکترای محیط زیست دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست
چکیده
با توجه به اینکه امروزه ارایه راهکارهای مدیریتی و برنامه ریزی موثر برای حفاظت از محیط زیست به عنوان یکی از مهمترین مسایل بین المللی مطرح است، دستیابی به توسعه پایدار و اطمینان از موثر بودن اقدامات صورت گرفته برای حرکت به سمت توسعه پایدار، به یکی از اهداف اصلی مدیران و برنامه ریزان منابع طبیعی و محیط زیست تبدیل شده است. از این رو محققان و نهادهای گوناگون از روش های مختلفی برای ارزیابی پایداری و فعل و انفعالات میان بخش های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی استفاده نموده اند. در این میان، برخی از روش های ارزیابی که برای حمایت از تصمیمات مدیریتی و یا اجرای پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرند، بر اساس رویکردهای تجزیه و تحلیل سیستمی عمل نموده و به دنبال تلفیق جنبه های اجتماعی و زیست محیطی در فرآیند ارزیابی پایداری هستند. در میان این شیوه های گوناگون، رویکردهایی مانند تجزیه و تحلیل چند معیاره، تجزیه و تحلیل ریسک، مدلسازی مفهومی و دینامیک سیستم ها، تجزیه و تحلیل منفعت- هزینه و تجزیه و تحلیل آسیب پذیری، بیش از سایر روش های موجود، برای شناسایی و رفع مشکلات موجود در زمینه ارزیابی پایداری به کار گرفته شده اند. بررسی روش تحلیلی بکار رفته در این رویکردها نشان داد که توصیف روابط میان جوامع انسانی، سازمان اقتصادی و منابع طبیعی و نیز تعیین کمیت، کیفیت و مقدار اثرات و مداخلات وارد آمده بر سه زیر سیستم اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی و روابط درونی میان این زیر سیستم ها از مهمترین موضوعات مورد توجه در این رویکردها هستند. نتایج همچنین نشان داد که فرایند پایش و ارزیابی شرایط اجتماعی و زیست محیطی صورت گرفته در این رویکردها، ابزاری است که سیستم های عملیاتی از طریق آن می توانند رهنمودهای موثرتری را برای انجام مدیریت تطبیقی و هدایت تلاش های صورت گرفته برای حرکت به سمت توسعه پایدار فراهم آورند.کلیدواژه ها
محیط زیست طبیعی، توسعه پایدار، ارزیابی یکپارچه پایداری، تجزیه و تحلیل سیستمیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.