بررسی اصول معماری پایدار در ساختار کالبدی بیرونه های ارگ میبد

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین همایش معماری پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSUSTAINARCH01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فلاح

کارشناسی ارشد معماری و شهرسازی- عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

حفاظت از طبیعت و منابع، انرژی بخشی از اندیشه نوین حاکم بر معماری است که می تواند با رعایت الگوهای مناسب ساخت ورعایت مفاهیم پایداری در معماری به آن دست یافت. استفاده از الگوهای کلیشه ای و واحد برای تمامی اقلیم ها و کاربری ها،بناها را به سمت ناسازگاری اقلیمی و مصرف انرژی بیشتر پیش برده است. شناخت الگوی حاکم بر معماری سنتی یک منطقه دراقلیم خاص، باعث دستیابی به الگوهای اصلی و اصول طراحی در مسیر معماری پایدار می شود. این مقاله به بررسی ساختار و دانه بندی بافت بیرونه های ارگ میبد پرداخته و عوامل اصلی در معماری سنتی حاکم بر منطقه که به عنوان شاخصه های پایداری می باشدرا مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد.این موارد در دو بخش:1) موارد شهرسازی حاکم بر بافت مانند جهت گیری، ارتباط با طبیعت( سبزینگی و آب)، رنگ و جنس بافت، تراکم ، ارتفاع ، خط آسمان پر و خالی و ..2) موارد حاکم بر دانه ها شامل جداره و سقف و کف و رنگ و پوشش ها، حیاط مرکزی، دیوار، پنجره و درب و مصالح مورد بررسی قرار می گیرد.در نهایت به نتیجه گیری از مطالب و ارائه پیشنهادات لازم در توسعه معماری پایدار در منطقه طرح می پردازد.

کلیدواژه ها

ارگ، بیرونه، معماری پایدار، دانه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.