آیا بهره برداری ازآب باران به منظور تامین آب شرب بی خطر است

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
  • کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امان محمد کلته

استادیار دانشگاه گیلان، دانشکده منابع طبیعی، گروه مرتع و آبخیزداری

چکیده

بر خلاف تصور عمومی که آب استحصال شده از باران به خصوص از سقف منازل را آبی پاک و خالص می دانند مطالعات انجام گرفته در سال های اخیر در زمینه کیفیت آب استحصال شده از سامانه های سطوح آبگیرآب باران نشان می دهند که آب ذخیره شده از طریق این سامانه ها اغلب با استاندارد هایی که توسط اتحادیه اروپا برای آب شرب در نظر گرفته شده همخوانی ندارد. هر چند این امر به این معنی نیست که آب باران برای شرب ایمن نیست. زیرا تعداد مطالعاتی که مسایل حاد مربوط به سلامت درباره آب باران را ارایه نموده اند خیلی اندک می باشند. از طرف دیگر، افراد زیادی در نقاط مختلف دنیا به خصوص در نواحی روستایی به آب باران برای شرب و دیگر نیاز های خانگی وابسته می باشند. بنابراین در این تحقیق برخی از این مطالعات مرتبط با بی خطر بودن آب باران مرور می- شوند. هر چند ممکن است مخاطرات مربوط به سالم بودن آب باران برای شرب اندک باشند ولی نتایج حاصله ما را به سمت اتخاذ روش هایی جهت کاهش این آلودگی ها سوق خواهند نمود. روش هایی که برای حفاظت یا بهبود کیفیت آب استحصال شده وجود دارند نیز به طور خلاصه بحث می شوند.

کلیدواژه ها

آب باران، استحصال، شرب، کیفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.