مواد پلاستیکی و اثرات آنها بر ماهی ها و پرندگان آبزی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
- کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1205
نویسندگان
هییت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
هییت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
هییت علمی موسسه غیرانتفاعی بهاران
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
زندگی یکجانشینی همواره عامل تولید و تجمیع زباله ها بوده و با حرکت بشر بسوی مدرنیته و پیشرفت علوم و فنون مختلف به منظور بهره برداری از منابع طبیعی جهت زندگی مرفه تر، ظهور انواع آلودگی ها را موجب شده که یکی از فاجعه-بارترین آنها مسمومیت پلاستیکی محیط زیست است.تلاش برای رفع نیازها توسط گونه های مختلف جانداران اولین زباله ها را بوجود آورد اما این زباله ها خود در حقیقت جزوی از زنجیره غذایی بودند. این چرخه برای طبیعت قابل هضم بود تا زمانی که انسان به فناوری و از جمله صنایع تبدیلی دست یافت و با بهره برداری از منابع طبیعی به عنوان ماده اولیه، عرصه را بر سایر موجودات تنگ کرد. تمایل بیشتر انسان ها به تولید و در نتیجه مصرف، تخریب محیط زندگی سایر جانداران و ایجاد اختلال در چرخه محیط زیست را موجب شد. اما مساله ای که شاید کمترین توجه را به خود جلب کرده، آلودگی محیط زیست و جانداران از طریق مواد پلاستیکی می باشد که جزو پرمصرف ترین ابزار تولید دست بشر هستند. با توجه به اینکه اکثر ضایعات و زباله های انسانی در نهایت توسط رودخانه ها به دریا راه می یابند، در نتیجه جانواران آبزی بیشتر در معرض عوارض مضر اینگونه از ضایعات قرار دارند. یکی از مهمترین عوارض مواد پلاستیکی برای ماهی ها و پرندگان آبزی انباشتگی آنها در دستگاه گوارش جانوران مذکور به علت غیر قابل هضم بودنشان در دستگاه گوارش می باشد.کلیدواژه ها
مواد پلاستیکی، ماهی ها، پرندگان آبزیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.