تحلیل قابلیتهای معماری در پناه زمین در مقیاس شهری برای ایجاد شهری پایدار

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین همایش معماری پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSUSTAINARCH01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدف جعفری

کارشناسی ارشد پایه دکترا، معماری اقلیمی، دانشگاه کمبریج کمبریج ، انگ

چکیده

فعالیتهای انسانی در کره زمین و نحوه استفاده او از منابع در ضمن به خطر انداختن فرصتها وامکانات نسلهای آینده، شهرها را که جایگاه اصلی فعالیتهای انسانیاند مورد تهدید جدی قرار داده است.امروزه توسعه پایدار شهری که در آن حفظ محیط زیست، پویایی اقتصادی و ایجاد روابط اجتماعی ساکنین و رابطه بین ساکنین وفضا محقق گردد از مواردی است که مورد توجه متخصصان امور شهری می باشد. یکی از شیوه های پیشنهادی برای اینگونه توسعه، طراحی در پناه زمین در مقیاس شهری می باشد. حال سوال این است که شهر آینده چه باید باشد و چگونه معماری در پناه زمین ما را در رسیدن به این مهم یاری میرساند؟در این مقاله، ابتدا به بررسی مشکلات شهر امروز از دیدگاههای زیست محیطی (شامل جریان هوا، تراز انرژی، تراز تابش، جزیره گرمایی و تراز آب در شهرها)، اجتماعی و اقتصادی پرداخته میشود. سپس در حین بررسی نیازهای شهر آینده، اثرات بکارگیری این ایده در مقیاس شهری از طریق معرفی نمونههای اجرا شده در دنیا، بررسی ادبیات موضوع و اثرات زیست محیطی، اجتماعی واقتصادی مورد تحلیل قرار می گیرد. راههای بکارگیری این ایده در شهرسازی معرفی و تحلیل می شود و در انتها مشاهده می شود که معماری در پناه زمین در شهرسازی توسط از بین بردن فشار روی سطح، ایجاد شبکه حمل و نقل عمومی بهتر، کاهش سر و صدا،رها کردن فضاهایی سبز در مراکز شهری به صورت دست نخورده، کم کردن فواصل با تمرکز بهتر عملکردها، حل بسیاری از معضلات زیست محیطی مانند جزیره گرمایی، افزایش محیطهای شهری و ایجاد روابط شهری بهتر، کیفیت محیط شهری ما را بهبود می بخشد و می تواند همیشه به عنوان یک ایده مؤثر در توسعه پایدار مد نظر معماران، شهرسازان و برنامه ریزان شهری باشد.

کلیدواژه ها

معماری در پناه زمین، حفظ محیط زیست، پویایی اقتصادی، پویایی اجتماعی، شهرسازی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.