تحلیل الگوی آتریم ها در بهینه سازی مصرف انرژی دراقلیم های سرد
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: اولین همایش معماری پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSUSTAINARCH01_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4148
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، گروه آموز
کارشناسی ارشد معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، گروه آ
چکیده
انقلاب های صنعتی در اورپا، رشد و گسترش کاربری ها، بناهای نوظهور و افزایش مصارف انرژی در معماری را بدنبال داشت. تبعات ناشی از آن بشر را به فکرطراحی مناسب، کارا و همساز با اقلیم واداشت. یکی از این روش ها استفاده از فضای آتریمی در رویکرد معماری پایدار است. دراین نوشتار ابتدا به تعاریفی بر اساس اهداف، شرایط و دیدگاههای مختلف فضای آتریم پرداخته شده است.شیوه تحقیق روش تحلیلی- توصیفی است. سعی نوشتار برآن است تا با شناسایی و بازبینی به جهت گیری مناسب آتریم ها، الگوی مناسبی طرح گردیده باشد. آنچه در بیان الگو مورد کنکاش قرار گرفت توجه به شرایط اقلیمی مناطق سرد است. جهت گیری آتریمها به گونه ای است تا بهترین دریافت را از لحاظ انرژی خورشیدی و نور داشته باشند. سپس راهکارهایی در نهادینه سازی این مهم در معماری پایدار و در اقلیم سرد مطرح شد. نمودهای عناصر پایداری درجهت کارایی مناسب تر آتریم ها مورد کاربست پژوهش قرار گرفته است. با اشاره به رویکردهای مورد نظر، نتیجه تحقیق اینگونه بیان شده است:1. این فضا با تامین منابع انرژی طبیعی، نقش موثری دربهینه سازی مصرف انرژی در معماری پایدار ایفا میکند. 2. آنچه باید در طراحی یک آتریم در اقلیم سرد مورد توجه قرار گیرد نقش موثر اقلیم و نگرش صحیح به آن، توسط طراح است.نتایج پژوهش حاضر نشان از آن دارد که طراحان، نهادها وگروه های دخیل در امر انرژی می توانند با توجه و تعمیق در این فضای موثر معماری، راهکارهایی نوینی در امر کاهش مصرف منابع انرژی در مناطق سرد ایران اتخاذ نمایند.کلیدواژه ها
آتریم، اقلیم، معماری پایدار، انرژی، انرژی خورشیدیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.