الگوگیری از معماری سنتی ایران در استفاده از انرژی زمین گرمایی برای ساختمانهای امروز
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: اولین همایش معماری پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSUSTAINARCH01_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4159
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان همدان،
چکیده
پرداختن به نکتههای معماری پایدار، بدون شناختن نکتههای معماری گذشتگان کامل نیست. معماری سنتی ایران، آسایش فضای داخلی را بدون استفاده از دستگاههای انرژیبر و آلودهکننده امکانپذیر میسازد. امروزه با توجه به مسئلهی بحران انرژی،صرفه جویی در مصرف آن به یک ضرورت تبدیل شده است؛ که با کاربرد انرژیهای نو در ساختمان میتوان در مصرف انرژی صرفهجویی کرد. آنچه این مقاله قصد پرداختن بدان را دارد، بررسی الگوهای ارزشمند در معماری سنتی ایران، با تاکید بر انرژی زمینگرمایی میباشد. فرضیه عمومی پژوهش آن است که معماری سنتی ایران قابلیتهای گستردهای در ارائه راهکارهای استفاده از انرژی زمین دارد و میتوان از آنها برای طراحی ساختمانهای جدید بهره گرفت. در این رابطه چند نمونه از تجارب طراحی پایدار در معماری گذشته و امروز معرفی و تحلیل شده است. استنتاج نهایی بحث آن است که معماری گذشته ایران میتواند بعنوان الگویی در استفاده از انرژیهای نو و طراحی معماری پایدار برای ساختمانهای جدید عمل کند. در پایان برخی از مصادیق طراحی ساختمان بر مبنای بهره گیری از انرژی زمین گرمایی پیشنهاد شده است.کلیدواژه ها
معماری، صرفه جویی، انرژی، معماری پایدار، زمین گرمایی، معماری سنتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.