بررسی اثر افزایش غلظت دی اکسیدکربن بر روی رشد برخی از گونه های گیاهی (مروری بر مطالعات انجام شده)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
- کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 372
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه یزد
دانشیار گروه جنگداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه یزد
دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه یزد
استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه یزد
چکیده
افزایش مصرف سوخت های فسیلی باعث افزایش غلظت دی اکسیدکربن اتمسفر می شود و آگاهی از پاسخ مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاهان به این تغییرات بسیار حایز اهمیت می باشد. تحقیق حاضر به مطالعه تاثیر افزایش دی اکسید کربن بر روی رشد برخی از گونه های گیاهی پرداخته است. بیشتر مطالعات اغلب در غلظت های شاهد (350)، ، 700، ، 1050 و 1400 میکرومول بر مول دی اکسیدکربن انجام شده است. نتایج این بررسی ها نشان می دهد که افزایش غلظت های بالای دی اکسیدکربن باعث افزایش قطر ساقه، تعداد برگ ها، ارتفاع گیاه، میزان کلروفیل، تراکم روزنه، تراکم سلول های اپیدرمی، شاخص روزنه، طول و عرض روزنه، اندازه روزنه، طول و عرض سلول های محافظ، سطح کل برگ و وزن خشک اندام هوایی و ریشه، نسبت ریشه به اندام هوایی، تعداد جوانه های گل، فتوسنتز، آب مورد نیاز گیاه، عملکرد محصول گردید. در اکثر مطالعات غلظت 700 میکرومول بر مول دی اکسیدکربن بیشترین اثر را بر صفات مورد مطالعه داشت. افزایش غلظت دی اکسیدکربن همچنین سبب تسریع گلدهی در گونه های گل جعفری، گل ابری و گیاه بگونیا و کاهش زمان گلدهی در بنفشه آفریقایی شد. افزایش دی اکسیدکربن در غلظت 500 میکرومول بر مول نیز باعث افزایش غلظت منیزیم، C/N، K/N و Mg/N در انگور گردید. اما غلظت های بالای دی اکسیدکربن باعث کاهش غلظت نیتروژن در انگور و برنج و کاهش تبخیر-تعرق در لوبیا قرمز گردید.کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، دی اکسیدکربن، فیزیولوژی، مورفولوژیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.