بررسی الگوهای معماری پایدار در مناطق کویری
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: اولین همایش معماری پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSUSTAINARCH01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1890
نویسندگان
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان
عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان
چکیده
فرهنگ امروزین ما که نتیجه برخورد انسان با طبیعت در طول تاریخ بوده ، بر پایه های تجربه و دانش گذشته استوار است. درجهان امروز جذابیت چشمگیر حوزه های فرهنگی پیشرفته و شتاب فعل و انفعالات اقتصادی و فرهنگی مانع از توجه به وجودانواع زندگی بومی شده است. ویژگیهای اقلیمی ، انسان را در انتخاب چگونگی برخورد با مشکلات خاص هر سرزمین، با استفاده از عناصر همان سرزمین ، و ساخت ابزار و شیوه متناسب با نیازهای خود در تأثیر متقابل با طبیعت اقلیم، بارور و مجرب گردانید.واژه پایداری یکی از واضح ترین مفاهیمی است که به خوبی آنچه را در ذهن و اندیشه بسیاری از مردم است بیان می کند و به همین علت ، به سرعت فراگیر شده و کاربرد عمومی پیدا کرده است. اما واضح است دانش بوم شناسی به معنای شناخت منابع طبیعی ، اکو سیستم ها و توجه به ویژگیهای اقلیمی ، نقش کلیدی در تکوین مفهوم و ماهیت پایداری ایفا کرده و در آینده نیز،همچنان مهمترین نقش را در دستیابی به این مفهوم بر عهده خواهد داشت. اهداف اصلی معماری پایدار و به تبع آن توسعه پایدار ، تأمین نیازهای اساسی بشر، بهبود سطح کیفی زندگی برای همه ، حفظ و اداره بهتر اکوسیستم ها و منابع طبیعی انرژی ودستیابی به آینده ای سالمتر است. در این مقا له ضمن بررسی ویژگیهای اقلیمی و الگوهای ساخت و ساز در شهرستان اردستان به بررسی ارتباط میان بناهای سنتی کویری و توسعه پایدار پرداخته می شود.کلیدواژه ها
معماری پایدار ، طراحی اکولوژیک ، منابع و انرژی های طبیعی ، معماری اقلیمی ، شهرستان اردستانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.