امکان سنجی ارتقاء کیفیت فاضلاب تصفیه شده در اثر پیشروی در آبیاری جویچه ای
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
- کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 576
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار گروه آبیاری، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشیار گروه آبیاری، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
امروزه فاضلاب تصفیه شده منبع موردتوجهی برای آبیاری محسوب می شود. در این پژوهش تغییر کیفیت پساب در اثر حرکت روی سطح خاک در زمان آبیاری، مطالعه شد. به این منظور 20 عملیات آبیاری در چهار جویچه انجام، و آزمایش های کیفی بر روی پساب کاربردی و روانآب حاصله صورت گرفت. بررسی ها نشان داد املاح محلول و بار معلق پساب (EC و TSS) بعد از پیشروی روی خاک افزایش قابل ملاحظه ای داشته و این افزایش در طول فصل آبیاری و با تثبیت نسبی بستر، در مورد املاح محلول بیشتر گردید. از طرفی، تغییرات شاخص های زیستی COD و تعداد کلیفر م های پساب پس از حرکت در جویچه، بجز افزایش در آبیاری های اول، دارای روند کاهشی در نوبت های بعدی بود . افزایش این شاخص ها در آبیاری اول را با توجه به دمای بالای هوا، می توان به بحث فرسایش و افزایش بار معلق و نیز آلودگی سطح خاک مرتبط دانست. کاهش آلودگی ها در آبیاری های بعدی نیز می تواند متاثر از حرکت سریعتر پساب و فراهم شدن امکان ترکیب اکسیژن هوا، جذب مقداری از کلیفرم ها توسط خاک و احیانا حذف آنها در اثر تابش نور خورشید باشد. بطور کلی، تحلیل ها نشان داد هر چه SAR، TSS و COD پساب ورودی بیشتر و EC کمتر باشد کاهش آلودگی در اثر پیشروی کمتر می گردد. درهرصورت، تصفیه فاضلاب در اثر پیشروی روی خاک در آبیاری جویچه ای به عوامل زیادی مثل نوبت آبیاری، کیفیت پساب مصرفی، سرعت پیشروی و دمای هوا بستگی دارد؛ اما حساسیت این تصفیه نسبت به کیفیت اولیه و نوبت آبیاری بسیار بیشتر از سایر عوامل می باشد.کلیدواژه ها
تصفیه فاضلاب، خاک، پیشروی و آبیاری جویچه ایمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.