نقش توزیع اندازه ذرات رسوب جهت جلوگیری از فرسایش شیاری در عملیات حفاظتی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
- کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 462
نویسندگان
عضو هییت علمی کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران، ایران
کارشناس ارشد فیزیک و حفاظت خاک، کارشناس سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری رشت
چکیده
جریان آب به عنوان یکی از عوامل جداکننده ذرات خاک باعث سست شدن ذرات خاک شده و این ذرات توسط عوامل انتقال دهنده به آسانی انتقال می یابند. فرسایش شیاری در اثر جریان متمرکز آب عامل بسیار مهمی در تولید رسوب می باشد، اهمیت نسبی فرآیند انتقال رسوب وابسته به قدرت جریان و نوع خاک است. نتایج نشان داده است که در دامنه قدرت جریان 02/0 تا 8/0 وات بر مترمربع ذرات با اندازه های مختلف با مکانیسم های متفاوت جهش-تعلیق و چرخش انتقال می یابند. درک و فهم مکانیسم های انتقال رسوب و ممانعت از انجام این مکانیسم ها در کنترل فرسایش موثر است. از طرفی بسیاری از ویژگی های خاک و فرآیندهای پیچیده آن در مقاومت خاک به فرسایش ناشی از جریان متمرکز و تولید رسوب موثر است. نتایج موید آن است که استفاده از سنگریزه به عنوان مالچ و گیاهان با ریشه های تثبیت کننده و بقایای کاه کلش دیم مانع از انتقال ذرات و ایجاد فرسایش ناشی از جریان متمرکز می شوند، جلوگیری از جداسازی اولیه و انتقال ذرات در جریان متمرکز با استفاده از توانایی گیاهان در بهبود پایداری شیب، مقاومت گیاهان در مقابل جریان آب و توانایی گیاهان در نگه داری بقایای مواد آلی و رسوبات و همچنین بهره گیری از مالچ و بقایای گیاهی مانع پیشرفت فرسایش می شود.کلیدواژه ها
انتقال ذرات، توزیع اندازه ذرات رسوب، شیار، مالچمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.