نقش فرهنگ شهری و تعاملات اجتماعی در شکل گیری معماری پایدار
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: اولین همایش معماری پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSUSTAINARCH01_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6896
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری– عضو باشگاه پژوهشگران جوان – مدرس دانشگاه جام
چکیده
فرهنگ شهری بخش ویژه ای ازفرهنگ عمومی جامعه شهری است که به طور مستقیم با برنامه ریزی شهری و مدیریت شهری ارتباط پیدا می کند . فرهنگ در هویت شهر دارای دو معناست : فرهنگ سنتی ( به ارث رسیده) و فرهنگ روز آمد ( افراد بنا به خواسته های روز آنرا میسازند ) با این اشاره می توان گفت فرهنگ معمولاً با افراد می آید و می رود . در این آمد و شد وتعامل بین گذشته و حال مرتب تبدیل به روز می شود و پالایش و دگرگونی می یابد. شهر بدون فرهنگ شهری بدون هویت است. هر قدر غنای فرهنگی شهر افزایش یابد آن شهر از سطح فرهنگ بالاتری برخوردار خواهد بود و باعث خواهد شد که روند طرح های توسعه شهری از جمله شکل گیری معماری های پایدار که متناسب با فرهنگ شهری شکل گرفته معنا دار گشته و از جایگاه خاص برخوردار گردد . در واقع، مهمترین عاملی که باعث شده است تا طرح های توسعه ای و عمرانی علیرغم صرف هزینه های هنگفت و زمان های زیاد هنوز نتوانسته اند به اهداف اولیۀ خود نیز دست یابند ، بی توجهی به واقعیات موجود دربستر شهر ها و جامعۀ شهری است. توسعه ای واقعی است که در ارتباط بلافصل با واقعیات جامعه و فضاهای شهری باشد . به سخن دیگر، هر گونه گسستی حتی از لحاظ فکری زمینه را برای شکاف در فضاهای شهری فراهم میکند .در این مقاله که بروش تحلیلی – توصیفی انجام گرفته سعی بر شناخت تاثیر مسائل فرهنگ شهری و تعاملات اجتماعی درشکل گیری معماری پایدار نموده و در جهت ارائه راهکاری که بتوان این گسست های موجود در معماری شهر را جبران وخصوصیاتی برای طرح های معماری پایدار با هویت در شهر تدوین نمود .کلیدواژه ها
فرهنگ شهری ، هویت شهری ، تعاملات اجتماعی ، معماری پایدارمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.