مدل اعتماد پویا وآگاه از کیفیت سرویس برای مسیریابی در شبکه MANET
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران
- کد COI اختصاصی: ISCC13_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 676
نویسندگان
آزمایشگاه امنیت اطلاعات و ارتباطات، گروه کامپیوتر، دانشگاه فردوسی مشهد
آزمایشگاه امنیت اطلاعات و ارتباطات، گروه کامپیوتر، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
نبود زیرساخت متمرکز وقابل اعتماد در شبکه های MANET، چالش های متعددی را در مقابله با حملات مسیریابی مثل سیاه چاله و چاله خاکستری و رعایت کیفیت سرویس ایجاد می کند. یکی از راه های مقابله با حملات مسیریابی، مسیریابی مبتنی بر اعتماد است. اکثر پروتکل های مسیریابی مبتنی بر اعتماد، نیازمندی های کیفیت سرویس را درنظر نمی گیرند. این مقاله برای مسیریابی تابع هزینه جدیدی معرفی می کند که ترکیبی از اعتماد و کیفیت سرویس است و بین آن دو تعادل برقرار می نماید. از بین پارامترهای کیفیت سرویس تاخیر مسیر درنظر گرفته شده است. اگرچه پروتکل TQR با توسعه پروتکل مسیریابی AODV، تلاشی در این جهت نموده اما بعلت عدم توجه به سابقه تعامل ونیز ایستایی مدل اعتماد آن، نرخ تشخیص چندان افزایش پیدا نکرده است. در مدل اعتماد پیشنهادی، اعتماد مستقیم و توصیه شده بگونه ای تخمین زده می شود که گره های چاله خاکستری را که بسته ها را بصورت انتخاب ارسال می کنند، بانرخ بالایی شناسایی می کند. برای افزایش دقت، برای ترکیب اعتماد مستقیم و توصیه شده وزن دهی بصورت پویا و با توجه به شرایط موجود انجام می شود. استفاده از تابع هزینه جدید باعث شده است که علی رغم افزایش نرخ تشخیص، تاخیر تقریبا همانند TQR باشد. در پایان طرح پیشنهادی به لحاظ معیارهای نرخ تشخیص گره مخرب، تاخیر انتها به انتها، نرخ تحویل بسته و سربار شبکه ارزیابی و عملکرد آن با کارهای موجود مقایسه می گردد. این ارزیابی با استفاده از شبیه ساز NS2 انجام شده است. نتایج این ارزیابی نشان می دهد که میزان بهبود نرخ تشخیص نسبت به پروتکل AODV در مقایسه با مقاله TQR دوبرابر بهتر است. همچنین سربار ارتباطی کمتر شده در حالیکه تاخیر کاهش چندانی پیدا نکرده است.کلیدواژه ها
مسیریابی مبتنی بر اعتماد، شبکه MANET، حملات مسیریابی، کیفیت سرویس، مدل اعتمادمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.