روشی پویا برای تشخیص ناهنجاری در شبکه های اقتضایی متحرک مبتنی بر پروتکل AODV

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCC09_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلی محمد خانلی

استادیار، دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، دانشگاه تبریز، تبریز

صیا ایزدخواه

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، دانشگاه تبریز، تبریز

چکیده

شبکه های اقتضایی متحرک (MANETs) شامل مجموعه ای از گره های متحرک و بی سیم هستند که هیچگونه زیرساخت ثابتی در آنها وجود ندارد، در نتیجه نسبت به حملات بسیار آسیب پذیر می باشند. بنابراین بحث امنیت در این شبکه ها در مقایسه با شبکه های بی سیم دارای زیرساخت از اهمیت بیشتری برخوردار است. یک چالش مهم برای این شبکه ها توسعه روشی است که قادر باشد با وجود تغییر پویای همبندی شبکه ناهنجاری ها را با دقت بالا تشخیص دهد. در این مقاله، روشی به نام IPAD برای تشخیص ناهنجاری پویا در شبکه های اقتضایی متحرک پیشنهاد می شود. روش پیشنهادی شامل سه مرحله آموزش، تشخیص و به روزرسانی نمای عادی است. در این روش، در مرحله آموزش، با استفاده از بردارهای ویژگی عادی و تحلیل مولفه های اصلی، نمای ترافیک عادی شبکه ایجادمی شود. در مرحله تشخیص، در طی هر پنجره زمانی بردارهای ویژگی ناهنجار مبتنی بر فاصله تصویرشان از k مهمترین مولفه اصلی سراسری تشخیص داده می شوند. در مرحله به روزرسانی، در پایان هر پنجره زمانی، نمای عادی با استفاده از بردارهای ویژگی عادی در تعدادی از پنجره های زمانی قبلی و تحلیل مولفه های اصلی افزایشی به روزرسانی می شود. نتایج آزمایش های انجام شده با استفاده از شبیه ساز NS2 برای تعدادی از حملات مسیریابی نشان میدهند که متوسط نرخ تشخیص و نرخ هشدار نادرست در روش IPAD به ترتیب 97/01 و 3/36 درصد است.3 درصد است.

کلیدواژه ها

شبکه اقتضایی متحرک، تشخیص ناهنجاری پویا، تحلیل مولفه های اصلی افزایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.