روشی جدید برای تولید کپچای فارسی با مقاومت بالا مقابل حملات

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCC09_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین یغمایی

عضو هییت علمی دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر- دانشگاه سمنان

عبدالجبار بخشنده

دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر- دانشگاه سمنان

چکیده

کپچا یکی از ابزارهای تشخیص کاربران واقعی از ماشین در درگاه های اینترنتی است. کپچا به شکل های مختلفی می تواند وجود داشته باشد که مهمترین شکل آن همان حروف به هم ریخته و انحراف یافته است که کاربر باید متن درست را وارد کند. با توجه به توسعه روزافزون مفاهیم دولت الکترونیک و گسترش سایت های فارسی زبان، ایجاد کپچاهایی با زبان فارسی جهت کاربران ایرانی ضروری به نظر می رسد. در این مقاله با استفاده از ویژگی های خاص زبان فارسی نظیر پیوسته نویسی و تکنیک های پردازش تصویر الگوریتم جدیدی در طراحی کپچا به زبان فارسی با ضریب اطمینان بالا ومقاوم در مقابل حملات ارایه شده است. الگوریتم پیشنهادی ما بر مبنای تولید تصاویر اعوجاج یافته در راستاهای عمودی وافقی از کلماتی است که دارای تعداد کارکتر، اندازه و فونت تصادفی هستند و از پس زمینه و عملگرهای مورفولوژی برای مقاوم سازی در مقابل حملات استفاده شده است. سهولت تشخیص حدود 93% برای کاربران و عدم امکان تشخیص توسط هیچ یک از برنامه های OCR نشان دهنده کارآیی الگوریتم پیشنهادی است.

کلیدواژه ها

کپچا، زبان فارسی، پیوسته نویسی، اعوجاج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.