ارایه یک الگوریتم بهبودیافته مسیریابی مقاوم در برابر حمله لانه کرمی در شبکه های موردی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCC09_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بینا

دانشجوی کارشناسی ارشد امنیت اطلاعات، مجتمع فناوری اطلاعات و ارتباطات، دانشگاه مالک اشتر، تهران

مجید تقی لو

کارشناس ارشد شبکه، دانشکده کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه امیرکبیر، تهران

علی پاینده

استادیار مجتمع فناوری اطلاعات و ارتباطات، دانشگاه مالک اشتر، تهران

چکیده

شبکه های موردی سیار شبکه هایی هستند که در آن ها گره های سیار قادر به ارتباط از طریق رسانه های بیی سیم می باشند و یکتوپولوژی پویا را تشکیل می دهند. این شبکه ها وابسته به هیچ زیرساخت ثابتی نمی باشند و وظیفه عملیات مدیریت شبکه بر عهدهخود گره ها می باشد و بدین علت در برابر حملات مختلف مخصوصا حملات وارد شده بر پروتکل مسیریابی بسیار آسیب پذیرمی باشند. یکی از حملات مهم بر روی پروتکل های مسیریابی در شبکه های موردیی حمله لانه کرمی است که در آن یک گره متخاصمبسته ها را از طریق روش های مختلف به یک گره متخاصم دیگر در فاصله دوری از خودی ارسال می کند تا این مسیر اشتباه را به عنوانکوتاه ترین مسیر جلوه دهد و در نتیجه مسیر دارای گره های متخاصمی به عنوان بهترین مسیر شناخته شود. در این مقاله یک پروتکلبهبودیافته مسیریابی مبتنی بر خوشه به نام WAD-CBRP را ارایه داده ایم که نسبت به حمله لانه کرمی مقاوم می باشد. در پروتکل پیشنهادیی الگوریتم CBRP به نحوی تغییر یافته است که در مرحله کشف مسیری مسیرهای دارای حمله لانه کرمی، تشخیص داده و از تشکیل آنها جلوگیری می شود.

کلیدواژه ها

شبکه های موردی سیاری مسیریابی امنی حمله لانه کرمیی خوشه بندیی مدرک عضویت خوشه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.