نقش و تاثیر فرهنگ در روابط ایران و تاجیکستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO05_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید حکیم

استادیار- هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

عارف بیژن

دانشگاه علامه طباطبایی- کارشناس ارشد مطالعات منطقه ای

چکیده

زمانی که کشورهای جهان درصدد توسعه روابط و تعاملات خود بر می آیند، می کوشند تا بر اشتراکات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود تکیه کرده و با استحکام بخشیدن و استفاده عملی از این اشتراکات روابط خود را توسعه و گسترش دهند. به ویژه اگر این علایق از عمق و تاریخ دیرینه ملت ها سرچشمه گرفته و تبدیل به فرهنگ و آداب و سنن شده باشد بستر مناسبی برای دولت ها به وجود می آید تا بتوانند در تعمیق این زمینه ها بکوشند. ساختار ژیوپلیتیکی جدید در منطقه آسیای مرکزی و قفقاز پس از فروپاشی شوروی نقش جدیدی در جغرافیای جهان رقم زد، و بدین لحاظ پیامدهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی این نقشه جدید جغرافیایی، تحول و تحرک تازه ای در روابط کشورها به ویژه در میان کشورهای جهان اسلام به وجود آورد. ایران و تاجیکستان بیش از هزار سال است که از نوعی هم فرهنگی برخوردار هستند. سرزمین ایران به عنوان یکی از گهواره های تمدن بشری از نفوذ و نقش برجسته ای به لحاظ تاریخ و فرهنگ باستانی، زبان مشترک، دین مشترک و مسایل عاطفی و علاقمندی های مشترک، و آداب و رسوم قدیمی در تاجیکستان برخوردار است که همه اینها بسترها و زمینه های ماندگار و پایایی برای گسترش علایق و روابط و تعاملات دو ملت ایران و تاجیکستان فراهم می کند.

کلیدواژه ها

فرهنگ، تمدن، ایران، تاجیکستان، زبان فارسی، تعمیق روابط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.