بررسی رابطه بین توسعه بانکداری الکترونیک و سودآوری بانک ها (بانک های ایران)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در مدیریت و اقتصاد مقاومتی
- کد COI اختصاصی: IECONF01_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 710
نویسندگان
استادیار دانشگاه پیام نور
کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه پیام نور
کارشناس ارشد اقتصاد و مدرس مدعو دانشگاه پیام نور
چکیده
در این پژوهش سعی بر آن است تا با تجزیه و تحلیل عملکرد چند ساله بانک های کشور در زمینه گسترش بانکداری الکترونیکی،به این پرسش پاسخ داده شود که گسترش بانکداری الکترونیکی چه تاثیری بر سودآوری بانک های ایرانی داشته است دراین ارتباط به بررسی تاثیر افزایش هر یک از عوامل و تجهیزات بانکداری الکترونیکی اعم از دستگاه های خودپرداز ATM، پایانههای فروش POS، پایانه شعب Pin pad و انواع کارت ها، بر سودآوری بانک ها پرداخته شده است. مدل به کار رفته در این پژوهش بر مبنای نظریه ساختار – رفتار – عملکرد بوده که در آن بازده کل دارایی ها (ROA) به عنوان متغیر وابسته واندازه بانک، شاخص تمرکز بازار بانک و تعداد کارت ها، ماشین خودپرداز، پایانه فروش و پایانه شعب که شاخص های بانکداریالکترونیکی هستند به عنوان متغیر توضیحی وارد مدل شده اند. بر آورد مدل، با استفاده از داده های بانک های (ملت، ملی،سپه، پارسیان) و طی دوره زمانی 1395-1385 انجام شده است. نتایج نشان می دهند که شاخص تمرکز بازار بانک دارای بیشترین تاثیر بر سودآوری بانک ها می باشد و افزایش اندازه بانک باعث افزایش سودآوری بانک ها می شود و افزایش هر یک ازشاخص های بانکداری الکترونیک که شامل تعداد ATM، تعداد POS، تعداد کارت ها و تعداد Pin pad می باشد، باعثافزایش سودآوری می شوند.کلیدواژه ها
سودآوری، بانکداری الکترونیکی، نظریه ساختارگرایی، تجهیزات بانکداری الکترونیکمقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.