ارزیابی تاثیر بکارگیری سامانه حمل و نقل عمومی در کاهش حجم ترافیک کلان شهرها با تاکید بر سامانه اتوبوس تندرو (BRT)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی ایده های راهبردی در معماری، شهرسازی، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: IDEACONF02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید سارانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی راه و ترابری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران

سجاد شهریاری

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران

عبدالریوف قنبرزهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، بیرجند، ایران

سبحان خاکپورتربتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

کلن شهرها دارای وسعت و جمعیت به نسبت بالایی هستند. پاسخگویی به نیازهای روزمره این شهروندان محتاج امکاناتی متعددی است، که یکی از آنها تشکیل ساز و کارهای حمل و نقل شهری می باشد. اگر همراه با توسعه شهر راهکارهای کنترل ترافیک اجرا نشود، موجب مشکل و خسارات های چشمگیری می شود. بکارگیری و سیله نقلیه شخصی توسط شهروندان مشکلات ترافیکی ایجاد می کند. کاهش سرعت جریان ترافیک موجب خسارات متعددی از قبیل: عدم احترام به حقوق دیگران و افزایش تنش در اجتماع، هدر رفتن میزان سوخت در صف های طولانی ترافیک، اضمحلال نیروی انسانی، استهلاک خودروها، آ لودگی هوا و... می شود که معضل ترافیک را ا یجاد می کند. در این مطالعه با استفاده از تحقیق کاربردی دریافتیم که بکارگیری سامانه حمل و نقل عمومی از جمله روش های کارامد است که می تواند بر میزان کاهش حجم ترافیک و ارتقاء سطح سرویس معابر تاثیرگذار باشد. سامانه حمل و نقلعمومی اتوبوس تند رو از جمله این سامانه ها می باشد که می تواند همزمان حجم بالایی از مسافر را درمدت زمان کوتاهی منتقل کند و موجب کاهش استفاده از وسیله نقلیه شخصی شود.

کلیدواژه ها

کلن شهر، ترافیک، حمل و نقل عمومی، اتوبوس تندرو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.