ارزیابی شیوه معماری پایدار در اقلیم گرم و خشک (نمونه موردی خانه های سنتی یزد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی ایده های راهبردی در معماری، شهرسازی، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: IDEACONF02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1054
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید توکلی

موسسه آموزش عالی امین، گروه معماری، فولادشهر، اصفهان، ایران

چکیده

با رو به پایان رفتن منابع انرژی تجدید ناپذیر این ضرورت پیش می آید تا از منابع طبیعی تجدید پذیر استفاده گردد. از این رو بررسی عوامل پایدار درخانه های قدیمی برای استفاده از منابع تجدید پذیر یکضرورت مهم به شمار می آید. با کمی تامل و مطالعه در بناهای سنتی در می یابیم که در خیلی از اینبناها، شرایط فرهنگی، اقلیمی، اصالت و مصالح کاملا رعایت شده است. محدودیت های موجود در طراحی خانه های امروزی و زندگی شهرنشینی با نیازهای معماری این زمان هماهنگ نمی باشند. در مباحث نوین معماری پایدار سعی بر آن است، تا از اثرات منفی معماری جدید بر محیط زیست کاسته شود و در عوض با بکارگیری مواد و مصالح همگون با محیط و طراحی ویژه اقلیمی در مصرف انرژی صرفه جویی به عمل آید. با توجه به رویکرد معماری نوین و محدودیت در زمینه منابع انرژی یک سری شاخص های کلی به عنوان اصول معماری پایدار در اقلیم یزد معرفی شده است که در این پژوهش این شاخصه ها به تفصیل مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، مناطق گرم و خشک، خانه های سنتی یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.