مروری بر معیارهای ارزیابی شدت لرزش ناشی از انفجارات معدنی و عمرانی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مهندسی ایمنی و مدیریت HSE
  • کد COI اختصاصی: HSE03_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عارف علیپور

دانشگاه صنعتی ارومیه، گروه مهندسی معدن، عضو هیات علمی

شراره علیپور

دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده ریاضی، دانشجوی کارشناسی ارشد

جعفر عبدالهی شریف

دانشگاه ارومیه، گروه مهندسی معدن، عضو هیات علمی

مجتبی مختاریان اصل

دانشگاه صنعتی ارومیه، گروه مهندسی معدن، عضو هیات علمی

چکیده

جابجایی توده های سنگی در محیطهای شهری و غیر شهری با استفاده از تکنولوژی حفاری سنتی (چالزنی و انفجار) و حفاری مکانیزه صورت می گیرد. انعطاف پذیری و هزینه پایین چالزنی و انفجار در بسیاری از موارد از عوامل ارجحیت این روش در مقایسه با حفاری مکانیزه بشمار م یرود. با اینحال لرزش زمین یکی از اثرات نامطلوب این روش بشمار م یآید. سیر صعودی فعالیتهای عمرانی و معدنی در محیطهای سنگی، مجاورت آن با محیطهای انسانی و لزوم توجه به ملاحظات زیست محیطی که با روند صعودی همراه است، زمینه ساز ارائه و اعمال استانداردهای مختلف لرزش زمین از سوی ادارات استاندارد کشورهای مختلف شده است. در مقاله حاضر مهمترین استانداردهای موجود معرفی و مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج اندازه گیری شده انفجارات ساختگاه سد و نیروگاه سیاه بیشه مورد تحلیل قرار گرفته است؛ همچنین رابطه تجربی به منظور تعیین شدت لرزش بر مبنای پارامترهای ورودی فاصله و ماکزیمم خرج هر تاخیر با استفاده از داده های محدود اندازه گیری شده توسط دستگاه بدست آمده است.

کلیدواژه ها

انفجار، لرزش، استاندارد و ماکزیمم سرعت ذره ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.