اصول امنیت سیاسی در اسلام

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در علوم انسانی، چالشها و راه حل ها
  • کد COI اختصاصی: HUMAN03_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزیزاله محمدی شیرکلایی

عابدین مومنی

چکیده

امنیت مطلوب فطری و مقتضای ضروری حیات اجتماعی و مقدم بر هر نیاز ضروری دیگر است . و در هر جوامع امروزی یکی از مولفه های اصلی حقوق بنیادین افراد جامعه مورد توجه قرار می گیرد و ماهیتی حقوق بشری به خود گرفته است . لذا محقق شدن هر نیازی منوط به وجود امنیت است . البته در تحقق و پدید آمدن امنیت مسایل و مشکلات زیادی بوجود می آید و یکی از مهمترین دشواری که بر سر راه محقق شدن امنیت وجود دارد، تشخیص ندادن ضابطه و اصول کلی امنتی و خلط کردنن اصول کلی با مسایل فرعی است به گونه ای که تمییز اصول و فروعی بسیار سخت و دشوار می شود.بدین منظور ضمن تبیین اجمالی محل بحث در مساله ی امنیت ضوابط و معیارهای تشخیص اصول امنیت سیاسی را در 9 مورد یبان می کند، از جمله -1:مربوط به دین ما باشد-2 موجب جنگهای مذهبی نشود -3 در نهادهای جهانی قابل قبول باشد-4 ایجاد امید و سخت کوشی در نسل جوان کند-5 راهبردی برای برنامه های آینده کشور باشد -6 موجب اطاعت از رهبری شود -7 موجب اتجاد امت اسلامی شود -8 موجب اجرای عدالت اجتماعی شود -9 موجب تقویت و کارآمدی نهادهای امنیتی و قضایی شود -10 موجب ثبات نظام شود. و از این رهگذر هر مساله ای در پیرامون امنیت سیاسی اگر مطرح شود و از اینکه در تشخیص اصلی یا فرعی بودن این مساله دچار مشکل شویم، باید آن مساله را به این اصول و معیارها تطبیق دهیم، اگر با این اصول سنخیت داشته باشد جزء اصول است و اگر سنخیت نداشته باشد، جزء فروع است . از جمله بحث اقتصاد مقاومتی و یا رابطه با اسراییل و مسایلی ازاین قبیل مثلا اگر در اقتصاد مقاومتی، اینکه باید اجرا شود یا خیر و مسیولین در اجرای آن مردد باشند برای رفع شک و ایجاد یقین و بدست آوردن راهکار،اقتصاد مقاومتی را با این اصول و موازین می سنجند و اگر اقتصاد مقاومتی، یک مساله ی دینی، موجباتحاد ملی، موجب اجرای عدالت اجتماعی، ثبات نظام ، اطاعت از رهبری و ... باشد، به این تشخیص می رسیم که اقتصاد مقاومتی جزء اصول است، لذا مسیولین با این راهکار ان شاء اله در تصمیمات و برنامهریزی های کلان حکومتی دچار لغزش و خطا نخواهند شد

کلیدواژه ها

امنیت، قرآن، نهج البلاغه، امنیت سیاسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.