بررسی جرم شناختی جرایم ورزشی در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در علوم انسانی، چالشها و راه حل ها
  • کد COI اختصاصی: HUMAN03_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق فقه و جزا، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه. ایران

جمال بیگی

استادیار گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه. ایران

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی جرم شناختی جرایم ورزشی در ایران، می باشد. جامعه به طور کلی، به دو صورت پیشگیری و سر کوبی از خود در برابر بزهکاری واکنش نشان می دهد. پیشگیری غیر کیفری در صدد آن است که با شناسایی و سپس حذف و خنثی سازی عوامل و موقعیت های بزه دیده زا از ورود افراد به وادی بزه دیدگی جلوگیری کند. در حالیکه پیشگیری کیفری بر ایجاد بینش حمایتی در بخش های مختلف نظام عدالت کیفری جهت پیشگیری از تکرار این پدیده ها تاکید دارد. روش مورد استفاده در این تحقیق از نوع کاربردی و توصیفی می باشد به منظور بررسی فوق از کتاب و مقالات حقوقی، تحقیقات پیشین و اطلاعات موجود در مراکز علمی و دانشگاهی استفاده شده است. از دیدگاه قانون اساسی و قانون مجازات اسلامی ورزش و تربیت بدنی دو واژه مترادف هستند و به مجموعه فعالیت های بدنی اطلاق می شود که با اصول آن منطبق و در راستای تحقق اهداف نظام کاربری داشته باشد. در تایید این تفسیر می توان به عنوان سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی موضوع ماده 1 قانون سازمان تربیت بدنی ایران مصوب خرداد 1350 توجه نمود که اصلی ترین آن در ماده 4 همین قانون ذکر شده است. نتایج حاصل از بررسی نشان می دهد، لازمه رفع خلاء و کاستی ها، داشتن یک سیاست جنایی افتراقی منسجم در نظام جمهوری اسلامی ایران به منظور حمایت از اشخاص و تدوین و تنظیم قانونی جامع که یکپارچه بوده و تمام اشکال حمایت اعم از کیفری و پیشگیرانه است، را در برگیرد، است.

کلیدواژه ها

جرایم ورزشی، خشونت، جرم شناختی، بزه دیدگی ورزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.