تحلیل عملکرد و مقایسه فرآیندهای اسمز محور،چالش هاو راهکارها
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس ملی پیشرفت های اخیر در مهندسی و علوم نوین
- کد COI اختصاصی: DESCONF01_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 502
نویسندگان
دانشجوی فوق لیسانس مهندسی شیمی،واحدتهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران
گروه مهندسی شیمی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
گروه مهندسی شیمی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
مشکلات و مسایل مربوط به بحران های آبی در جهان و عدم استفاده صحیح و کارآمد از منابع در اختیار همواره دلیلیبرای محققان و پژوه شگران بوده تا به سبب گسترش علم و دانش و بکارگیری روش های نوین با هدر رفت و نابودیاین منابع ارزشمند مقابله کنند. یکی از این روش ها استفاده از فرآیند هایی غشایی خصوصا فرایند های غشایی اسمزمحور میبا شد که تو سط آن میتوان در ا ستفاده صحیح از منابع در اختیار و همچنین بازچرخانی آب در سی ستم وسامانه های مختلف در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد. لذا شناخت صحیح این فرآیندها،چالش های پیش رو وهمچین پژوهش های نوین صورت گرفته در سالهای اخیر در این د ست فرآیند ها امری مهم و ضروری خواهد بود.فرآیندهای اسمز محور فرآیندهایی هستند که اساس کار آنها را پدیده اسمزی تشکیل میدهد. در این مقاله که ذیلپژوهش های تحلیلی توصیفی صورت گرفته است انواع فرآیندهایی اسمزی شامل اسمز مستقیم، اسمز معکوس، اسمزبا فشار تاخیری و اسمز با فشار فزاینده به تفصیل مورد برر سی قرار گرفته است. در این نحلیل ها چگونگی عملکردفرآیند، معادلات حاکم بر فرآیند ها، کاربرد ها، مزیت ها و معایب هر یک از این فرآیندها و همچنین محلول ها وغشاهایی که اخیرا تولید و استفاده شده اند مورد توجه قرار گرفته است. مشکلات متنوعی که در سر راه این فرآیند هاقرار دارد شامل پلاریزاسیون غلظتی، محلول های جاذب، نفوذ معکوس، لایه گذاری و قطبش پذیری و همچنین گرفتگیها دز سطح غشاها میباشد که با بررسی این مشکلات راه کارهای اساسی جهت رفع این معایب و مشکلات ارایه شدهاست. یکی از مهمترین این راهکارها استفاده تلفیقی از این فرآیندها متناسب با نوع جریان های فرآیندی و شرایطعملیاتی می باشد که با مطالعات صورت گرفته چند نمونه از این فرآیند ها را در کاربرد های متنوع مورد بررسی قرارداده و نتایج حاصل از آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
اسمز، محلول جاذب، پلاریزاسیون، فشار اسمزیمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.