بررسی نظری مکانیسم های حذف ذرات توسط فیلترهای الیافی با کارآیی بالا

  • سال انتشار: 1379
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH03_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر مهردادی

استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

سید محمد حسینی

کارشناس ارشد مهندسی عمران - مهندسی محیط زیست

چکیده

در این کار تحقیقاتی، براساس روابط موجود، نرم افزاری تهیه شد که توانایی بررسی نظری مکانیسم های موثر در حذف ذرات و میزان نفوذپذیری فیلترهای الیافی را دارد در این تحقیق تغییرات مکانیسم های انتشار، برخورد مستقیم و اینرسی تابع قطره ذره و الیاف، سرعت جریان و تخلخل مدیا بررسی شد. نتایج تحقیق ما نشان می دهد که : با افزایش سرعت جریان، تاثیر مکانیسم های انتشار، کاهش اینرسی افزایش می یابد. مکانیسم برخورد مستقیم مستقل از سرعت می باشد.در گسترده ذرات مورد بررسی، با افزایش قطره ذره تاثیر مکانیسم های انتشار کاهش و برخورد مستقیم و اینرسی افزایش می یابد. با افزایش قطره الیاف، تاثیر هر سه مکانیسم کاهش می یابد. افزایش تخلخل مدیا، موجب کاهش تاثیر مکانیسم های برخورد مستقیم و انتشار می شود. مکانیسم اینرسی مستقل از این تغییرات است. موثرترین مکانیسم برای ربایش ذراتی با قطرکمتر از 0/1 میکرون، انتشار و برای ذرات بزرگتر از 0/5 میکرون، مکانیسم اینرسی است. برای ذراتی که دارای قطری معادل قطر الیاف می باشند(برای فیلترهای الیافی با کارآیی بالا در حدود 0/1 تا 1 میکرون) مکانیسم برخورد مستقیم موثرترین مکانیسم حذف ذرات است. حداکثر نفوذ پذیری این فیلترها در گسترده اندازه 0/1 تا 0/12 میکرون اتفال می افتد. کارآیی کل فیلتر، با افزایش سرعت جریان، قطر الیاف و تخلخل مدیاف در گسترده ذرات مورد بررسی کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

مکانیسم های حذف، فیلترهای الیافی، کارآیی بالا، انتشار، برخورد مستقیم ، اینرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.