ویژگی های ادبیات روایی دفاع مقدس ایران با نگاهی به کتاب دا
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقیقات بنیادین در مطالعات زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: CELPA01_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 766
نویسندگان
کارشناس ارشد زبان وادبیات فارسی
چکیده
مقدمه: ادبیات را دریک تقسیم بندی کلی می توان به دو دسته تقسیم نمود: الف:ادبیات روایی. ب: ادبیات توصیفی. در این نوشته سعی برآن است که ادبیات روایی بیشتر شناسانده شود. اگرچه آثار بسیاری در حوزه ی ادبیات روایی به وجود آمده است اما در حوزه ی ادبیات روایی دفاع مقدس مردم ایران، آثار چندانی به چشم نمی خورد. در این مقاله سعی شده استبا بازخوانی یکی از آثار منحصر به فرد ادبیات روایی حوزه ی دفاع مقدس، ویژگی ها و مشخصه های این نوع ادبی بیش از پیش نمایان گردد.روش کار: این پژوهش از نظر هدف کاربردی واز نظر شیوه ی پژوهش، توصیفی تحلیلی می باشد. به این صورت که موضوع از طریق مطالعات کتابخانه ای نظیر کتاب ها، مجلات، بررسی اسناد و مدارک، منابع پژوهشی الکترونیکی مانند اینترنت و غیره، جمع آوری گردیده است.بحث و نتیجه گیری: ادبیات روایی ما فارسی زبانان یکی از غنی ترین منابعی است که باید به آن توجه داشت. خاطرات باز ماندگان دفاع مقدس مردم ایران همواره از اصلی ترین موضوعات مربوط به دفاع مقدس است که باعث پیوند میان نسل ها می شود. کسانی که جنگ را ندیده اند وبا آن آشنایی ندارند با خواندن این آثار به عمق وزوایای پنهان و پیدای جنگ، پی می برند. بدین ترتیب ضمن آشنا شدن با موضوعات مختلف، از تجربیات انسان های دیگر بهره مند می گردند.کلیدواژه ها
روایت، ادبیات روایی، نقل شفاهی، حماسه، کتاب دا، دفاع مقدسمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.