سهولت در کسب وکار مالی با چک الکترونیکی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت
- کد COI اختصاصی: CEBPS07_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 547
نویسندگان
متصدی امور بانکی بانک اقتصاد نوین
چکیده
با رشد روزافزون خدمات الکترونیکی و نفوذ آن در زندگی روزمره شاهد تبدیل شکل بسیاری از خدمات به خدمت الکترونیکی هستیم. مدت ها است که خدمات بانکی به صورت الکترونیکی انجام می شود و این امر در دسترس پذیری خدمات در طول شبانه روز، کاهش ترددها و سفرهای شهری،سرعت خدمات و.... داشته است. در حوزه چک نیز آخرین نمونه آن طرح چکاوک بود که از طریق آن چک ها بین بانک ها به صورت تمام الکترونیکی مبادله شده و باعث افزایش سرعت و دقت در گردش چک و وصول آن گردیده است؛ اما هنوز برگ چک در بین مردم وجود داشته و مشابه ای در دنیای الکترونیکی برای آن وجود ندارد. اصلی ترین پیش نیاز برگ چک الکترونیکی را میتوان زیرساخت کلید عمومی یا به اصطلاح عمومی امضای دیجیتال دانست، خوشبختانه مدتی است در بانک مرکزی این زیرساخت تحت عنوان نماد ایجاد گردید و در حال بهره برداری است و می توان گفت اولین و اصلی ترین نیازمندی ایجاد برگ چک الکترونیکی هم اکنون در تمام بانک های کشور وجود دارد. در این مقاله به چگونگی اجرای چک الکترونیکی، مزیت ها و معایب برگ چک الکترونیکی، پرداخت شده است. هر خدمتی مزیت و معایبی دارد و آنچه باعث بقای آن میشود افزونی مزیت های آن است. باید دید در برگ چک الکترونیکی چه مزیت هایی نسبت به برگ چک کاغذی دارد تا بتوان تصمیم گیری صحیح کرد. بر این مبنا مزایای برگ چک کاغذی را می توان در سهولت استفاده و نقل وانتقال آسان خلاصه کرد. برگ چک کاغذی به راحتی توسط صاحب آن قابل حمل و نقل بوده و در هر مکان و زمانی قابل استفاده است. درعین حال برگ چک کاغذی به راحتی بین افراد گردش کرده و به نوعی نقش پول مدت دار را بازی می کند. محدودیت تعداد و عدم امکان ابطال برگه های دفترچه قبل از اتمام دفترچه ازجمله معایب برگه چک های کاغذی است. در همین حال امکان سرقت برگ چک نیز از دیگر مشکلات استفاده از چک های کاغذی است. بررسی تجارب موفق دنیا نشان میدهد، عدم محدودیت تعداد برگ چک، امکان مسدود سازی چک در اولین تخلف، عدم امکان سرقت، مدیریت اعتبار افراد متناسب با تمکن مالی، عدم امکان تغییر در برگ چک الکترونیکی، اعتبارسنجی راحت، صرفه جویی در مصرف کاغذ، اطلاعرسانی نقل وانتقالات چک به صاحب آن ازجمله مهمترین مزایای استفاده از برگ چک های الکترونیکی است. در عین حال وابستگی صدور به وجود اینترنت، بزرگترین مشکل این برگ چک ها است.کلیدواژه ها
خدمات بانکی، چک کاغذی، چک الکترونیکی، امضای دیجیتالمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.