مدل سیستم مدیریت تقلب و ضد پولشویی در سرویس های بانکی داخل کشور :anti-fdml

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت
  • کد COI اختصاصی: CEBPS06_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 820
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد دانیالی

کارشناس گروه راهبری امنیت اطلاعات شرکت خدمات انفورماتیک تهران

زهرا ابوالحسنی

کارشناس گروه راهبری امنیت اطلاعات شرکت خدمات انفورماتیک تهران

شاهین طباطبایی

کارشناس گروه راهبری امنیت اطلاعات شرکت خدمات انفورماتیک تهران

مهتاب عرفانی

کارشناس گروه راهبری امنیت اطلاعات شرکت خدمات انفورماتیک تهران

چکیده

جرایم مالی یکی از بزرگترین چالش ها در سطح بین المللی برای موسسات بانکی و مالی به شمار می آید. این جرایم شامل تبدیل غیرقانونی مالکیت داراییها برای استفاده و منفعت شخصی است. از جمله مهمترین این جرایم میتوان به انواع تقلب و پول شویی اشاره نمود. تقلب نوعی فعالیت مجرمانه مالی است که سوءاستفاده از موقعیت و خدشه به حقوق فردی برای نفع شخصی تعریف شده است. تقلب در بانکداری الکترونیک در بستر خدمات الکترونیک اتفاق افتاده و حاصل آن انتقال وجه از حسابی به حساب دیگر به صورت غیرقانونی است که منجر به خدشه به حقوق فردی یا سازمانی از طریق سوءاستفاده از موقعیت میگردد. پولشویی نیز نوع دیگری از فعالیت های مجرمانه حوزه مالی است که در آن پول غیرقانونی حاصل فعالیت های مجرمانه در چرخه ای از فعالیت ها و معاملات مالی و با گذر از مراحلی، وانمود میشود که پول قانونی و مشروع است. امروزه با گسترش فعالیت های موسسات مالی و به دلیل عدم نیاز به حضور مشتریان در شعب برای بسیاری از تراکنش های بانکی، حجم زیادی از معاملات و نقل و انتقالات مالی در بستر الکترونیک انجام می پذیرد. این امر موجب افزایش تراکنش ها از یک سو و افزایش فعالیت های متقلبان از سوی دیگر میشود و بر خدمترسانی به مشتریان بانک ها و موسسات مالی اثر مستقیم دارد. همچنین با توسعه و پیشرفت چشم گیر فناوری، وقوع انواع جدیدی از جرم ها و تقلب ها در حوزه بانکداری الکترونیک اجتناب ناپذیر است. لذا به منظور جلوگیری از وقوع آنها در این حوزه وجود سیستمی برای مدیریت تقلب و پولشویی ضروری است.

کلیدواژه ها

تشخیص تقلب و پولشویی، کلان داده ها، محاسبات با کارایی بالا، تشخیص سوءاستفاده، تشخیص ناهنجاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.