تست بالانس بودن شاخص های عملکردی ناهمگن در پرداخت الکترونیک بااستفاده از نمودار رادار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت
  • کد COI اختصاصی: CEBPS04_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مهرناز سادات اخوی

رییس بخش مطالعات و استراتژیک شرکت پرداخت نوین آریان

سیدسامان میر نبوی

کارشناس ارشد پرداخت الکترونیک و مشاور مدیر عامل شرکت پرداخت نوین آرین

سمیرا نیک نامی

کارشناسی بخش مطالعات اقتصادی و استراتژیک شرکت پرداخت نوین آرین

چکیده

رشد و توسعه نظام های پرداخت در ایران به گونه ای بوده است که بعضا حجم وسیعی از اطلاعات ناهمگن و متفاوت، برای نظارت و تصمیم گیری در اختیار مدیران و سیاست گذاران این صنعت قرار می گیرد. این اطلاعات گسترده غالبا برای شاخص های اصلی عملکردی بسترهای پرداخت الکترونیک (مانند خودپرداز، پایانه فروش، موبایل و اینترنت) به تفکیک بانک ها و شرکت های ارایه دهنده خدمات، سال، ماه، استان و غیره ارایه می شود تا نه تنها میزان رشد بستر مذکور در کشور قابل ارزیابی باشد، بلکه جایگاه هریک از ارایه دهندگان خدمات در فضای رقابتی موجود نیز مشخص شود. اما بررسی جداول داده ای متنوع، ارزیابی میزان پیشرفت در هر شاخص، مقایسه آن با وضعیت مطلوب و اهداف و استراتژی های سازمان به سادگی میسر نیست. به ویژه که این شاخص ها ناهمگون بوده و با واحدهای اندازه گیری متفاوت و در مقیاس اندازه گیری مختلفی ارایه می شوند. در این مقاله روشی پیشنهاد شده است که داده های مذکور، ابتدا همگن و یکپارچه شده و به فرمتی واحد تبدیل شوند؛ در نهایت با استفاده از مصورسازی اطلاعات و با کمک نمودار رادار در یک ساختار واحد به تصویر کشیده شود تا امکان بررسی ساده و آسان آنها را در یک نگاه فراهم نماید. همچنین روش مذکور برای چهار شاخص کلیدی عملکردی از یک بستر پرداخت (مانند خودپرداز) برای چند بانک نمونه به تفکیک استان محاسبه شده و با شاخص های متوسط کل کشور و متوسط سه بانک برتر تست بالانس بودن شده است. با استفاده از این روش علاوه بر نظارت داده محور بر عملکرد بستر پرداخت، می توان میزان انطباق آن با چشم انداز و اهداف را بررسی کرده و در صورت لزوم اقدام به عارضه یابی، تصمیم گیری، برنامه ریزی و سیاست گذاری مطلوب و متناسب نمود.

کلیدواژه ها

تصمیم گیری، مصورسازی اطلاعات، شاخص های عملکرد ناهمگن، نرمال سازی، پرداخت الکترونیک، تست بالانس بودن، نمودار رادار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.