ارزیابی و تحلیل رفتار غیرخطی اتصالات فولادی با ورق های بالاسری و زیرسری تحت بارگذاری انفجاری با استفاده از نرم افزار Abaqus

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران،معماری با تاکید بر اشتغال زایی در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR02_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران، واحد کاشمر، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشمر، ایران

سیدمرتضی کاظمی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر، کاشمر، ایران

چکیده

در این پژوهش اتصال با ورق روسری و زیر سری در دو حالت شکل پذیری معمولی و متوسط برای یک قاب هشت طبقه مدلسازی و تحت بارگذاری انفجار در نرم افزار اجزای محدود آباکوس قرار گرفت، سپس با توجه به نتایج، اثر افزایش 20 و 40 درصدی طول و ضخامت ورقهای اتصال بر رفتار قاب ارزیابی شد. در پایان مقایسه ای بین نمونه ها و اتصالات TA و Side Plate مقاله مرجع صورت پذیرفت. نتایج تحلیل نشان داد، در نمونه با شکلپذیری معمولی، تغییرمکان ناشی از موج انفجار نسبت به حالت استاندارد، 13درصد کاهش یافت. همچنین در شکل پذیری متوسط، روند 16 درصدی کاهش تغییرمکان طبقه اول مشاهده میشود. با توجه به اختلاف 3/63 درصد تفاوت شکل پذیری معمولی و متوسط، لذا حالت بهینه، مدل شکل پذیری متوسط با مدل استاندارد در ادامه مقایسه گردید. با افزایش 20 و 40 درصدی ضخامت ورق های بالاسری و زیرسری در شکل پذیری متوسط تغییرمکان طبقه اول، نسبت به حالت استاندارد به ترتیب 18/8 و21/3 درصد کاهش یافت. با تغییر پارامتر طول ورقها در نمونه با شکلپذیری متوسط، به 20 و 40 درصد، جابهجایی طبقه اول نسبت به نمونه ی استاندارد، 18/8و 21/3 درصد کاهش یافت. با مقایسه ی نمونه های مدلسازی شده با دیگر اتصالات مقاله، استفاده از نوع اتصال استاندارد نسبت به اتصالات TAو SidePlate ضمن مقرون به صرفه بودن و کاهش خطای ساخت، میتوان به تغییرمکان مساوی دست یافت. لذا با بهره جویی از طراحی مناسب در اتصالات سازه، میتوان پایداری سازه در اثر موج ناشی از انفجار را حفظ کرد.

کلیدواژه ها

اتصال با ورق های روسری و زیرسری، انفجار، مدل سازی عددی، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.