برنامه ریزی ارتقاء کیفیت محیط زیست شهری با رویکرد توسعه پایدار با تاکید بر بام سبز
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران،معماری با تاکید بر اشتغال زایی در صنعت ساختمان
- کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR02_204
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 577
نویسندگان
دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر
چکیده
از آن جا که احداث بام سبز در برنامه ریزی شهری بیشتر شهرهای پیشرفته جهان به صورت یک دستورالعمل اجرایی در ساختمان سازی درآمده است، لزوم استفاده از انرژی های پاک و توجه به محیط زیست و ساکنان آن در گستره زمانی نامحدود ضروری به نظر می رسد. با توجه به اثرات زیست محیطی و تنوع گونه های جاندار بام سبز موجب تاثیرات مثبت نسبت به محیط می شود. کاهش آلودگی ناشی از فاضلاب و افزایش میزان اکسیژن لازم برای انسان از دیگر اثرات مثبت بام سبز محسوب می شود. بام سبز یکی از رویکردهای نوین معماری و شهرسازی و برخاسته از مفاهیم توسعه پایداراست که از آن می توان در جهت افزایش سرانه فضای سبز ارتقای کیفیت محیط زیست و توسعه پایدارشهری بهره برد بام های سبز باعناوینی چون باغبانی درپشت بام و یا تکنولوژی کاشت گیاه درپشت بام بام های زنده و یا زیست بام شناخته می شوند که در طراحی و برنامه ریزی رابط ماوطبیعت به شمار می آیند که می تواند اثرات منفی ساختمان ها دراکوسیستم محلی و درپی آن مصرف انرژی در بناها را کاهش دهند و در تغییرات جریان انرژی ساختمانها نقشی تعیین کننده داشته باشد هدف اصلی پژوهش حاضر برنامه ریزی ارتقاء کیفیت محیط زیست شهری با رویکرد توسعه پایدار با تاکید بر بام سبز شهری است. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی می باشد و بر اساس اسناد و مطالعات کتابخانه ای تهیه شده است و هدف از آن بررسی و ارزیابی سامانه بام سبز و نشان دادن مزایا و معایب این سامانه سبز در ایران می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد باتوجه به قرار گرفتن کیفیت محیط زیست در بافت شهری و تهدید های زیست محیطی در شهرهای بزرگ از قبیل آلودگی هوا، ظهور پدیده جزیره گرمایی شهری، بحران انرژی و غیره، باید سبز کردن بام ها، به دلیل مزایای زیست محیطی شان و به عنوان راه حل اکولوژیک در برنامه ریزی فضای کالبدی شهری مورد توجه اساسی قرار گیرد. همچنین در انتهای این پژوهش راهبردهای زیست محیطی با تاکید بر توسعه بام های سبز در ایران ارایه شده است.کلیدواژه ها
راهبردهای زیست محیطی، برنامه ریزی فضایی و کالبدی شهری، بام سبزمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.