بررسی اقلیم معماری شهرستان ملایر با توجه به شاخص های موثر در معماری پایدار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران،معماری با تاکید بر اشتغال زایی در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR02_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی علی بخشی

دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هواشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، ایران

چکیده

در کشور ما مناطق اقلیمی متفاوت وشرایط آب و هوایی طی فصول سال تغییر پذیر است، معماری سنتی راه حل ها و شیوه های منطقی جهت فراهم نمودن شرایط آسایش انسان را ایجاد نموده است. هنر معماری در ایران از سابقه ی کهنی برخوردار است. امروزه استفاده ی بیش از حد از منابع انرژی فسیلی از یک سو و از سوی دیگر آلودگی های زیست محیطی ناشی از مصرف آنها، نه تنها در معماری بلکه در بسیاری از ابعاد زندگی بشر به صورت موضوعی تهدید آمیز در آمده است. لذا در جهت کاهش اتلاف انرژی و آلودگی محیط زیست در معماری از مفاهیم توسعه ی پایدار در معماری و به طور خلاصه (معماری پایدار) استفاده می شود. مقاله ی حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است. در این مقاله به بررسی راهکارهای معماری پایدار و اصول طراحی اقلیمی با توجه به معماری پایدار در شهر ملایر همراه با جدول ماهانی و ترسیم نمودار زیست اقلیمی انسانی(اولگی )، پرداخته شده است. همچنین جهت تعیین شرایط زیست اقلیمی در ماه های مختلف سال در این شهرستان از شاخص های دمای موثر استاندارد(SET)2دمای موثر (ET)3، دمای موثر(NET)4 شاخص داغی تابستان (SSI)5، سوزباد 6و خنک کنندگی استفاده شده است. نتایج حاصل از شاخص ماهانی نشان داد با توجه به اقلیم کوهستانی این منطقه بهتر است از طراحی فشرده ی ساختمان ها استفاده گردد. استفاده از وسایل سرمایشی تنها در فصول گرم سال پیشنهاد می شود. طراحی پنجره ها بهتر است به صورت متوسط انجام گیرد. همچنین در شیوه ی استقرار ساختمان، باید در امتداد عرضی(شرقی-غربی) و به صورت فشرده ساختمان ها طراحی شود.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، شاخص ماهانی، بیکر، دمای موثر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.